Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

UE va compensa fermierii irlandezi în cazul unui Hard-Brexit

Autor: Nora Marinmiercuri, 6 februarie, 2019

Comisia Europeană a fost de acord să despăgubească fermierii irlandezi crescători de bovine, în raport cu o prăbușire a valorii de piață, în cazul unui brexit fără acord, a titrat ediția irlandeză a ziarului Sunday Times, citând guvernul irlandez și surse UE.

 

Potrivit cotidianului citat, fermierii irlandezi vor primi sute de milioane de euro, ca ajutor de urgență, pentru a compensa un colaps al prețurilor la carnea de vită și lactate. Ministrul irlandez al Agriculturii, Michael Creed, a declarat luna trecută că Dublin-ul merită compensații. Detaliile schemei au fost finalizate între Creed și șeful agriculturii europene, Phil Hogan.

 

Măsura, similară celor luate atunci când Rusia a interzis importurile din UE, ar putea să se aplice și producătorilor din Olanda și Belgia, precum și producătorilor danezi de produse lactate și de ham, toți exportând în mare parte, în Marea Britanie.

 

Primul ministru irlandez, Leo Varadkar, a declarat săptămâna aceasta că a anunțat comisia că Dublin va solicita ajutor pentru firme, dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără o înțelegere, luna viitoare, alături de alte potențiale fonduri UE și naționale de urgență.

 

Având legături strânse cu Marea Britanie, în special în sectoarele cu forță de muncă intensă, cum ar fi agroindustria, economia Irlandei este considerată cea mai vulnerabilă dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, față de o ieșire perturbatoare a vecinului său.

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 4 aprilie 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul "Factory of the Future", de la Hannover Messe 2019.   Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală...

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 aprilie 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.   În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în...