Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

UE va compensa fermierii irlandezi în cazul unui Hard-Brexit

Autor: Nora Marinmiercuri, 6 februarie, 2019

Comisia Europeană a fost de acord să despăgubească fermierii irlandezi crescători de bovine, în raport cu o prăbușire a valorii de piață, în cazul unui brexit fără acord, a titrat ediția irlandeză a ziarului Sunday Times, citând guvernul irlandez și surse UE.

 

Potrivit cotidianului citat, fermierii irlandezi vor primi sute de milioane de euro, ca ajutor de urgență, pentru a compensa un colaps al prețurilor la carnea de vită și lactate. Ministrul irlandez al Agriculturii, Michael Creed, a declarat luna trecută că Dublin-ul merită compensații. Detaliile schemei au fost finalizate între Creed și șeful agriculturii europene, Phil Hogan.

 

Măsura, similară celor luate atunci când Rusia a interzis importurile din UE, ar putea să se aplice și producătorilor din Olanda și Belgia, precum și producătorilor danezi de produse lactate și de ham, toți exportând în mare parte, în Marea Britanie.

 

Primul ministru irlandez, Leo Varadkar, a declarat săptămâna aceasta că a anunțat comisia că Dublin va solicita ajutor pentru firme, dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără o înțelegere, luna viitoare, alături de alte potențiale fonduri UE și naționale de urgență.

 

Având legături strânse cu Marea Britanie, în special în sectoarele cu forță de muncă intensă, cum ar fi agroindustria, economia Irlandei este considerată cea mai vulnerabilă dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, față de o ieșire perturbatoare a vecinului său.

Standardele analitice IDF/ISO, ale lactatelor, puse în discuție la Praga
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 11 iulie 2019

Săptămâna trecută, la Praga, a avut loc un eveniment internațional la care au participat peste 130 de specialiști din 22 de țări și care au pus în discuție standardele analitice IDF/ISO, referitoare la lapte și lactate.   La eveniment au participat, de asemeni, reprezentanți ai companiilor de dezvoltare a standardelor, cum...

În 2019, World Cheese Awards vor fi acordate la Bergamo
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 5 iulie 2019

Gala premiilor World Cheese Awards va avea loc vineri, 18 octombrie 2019, în Italia, ca parte a festivalului de brânzeturi FORME, din Bergamo, care se va desfășura în perioada 17-20 octombrie 2019.   Pînă atunci, începând de luni, 22 iulie, Guild of Fine Food, în calitate de organizatori, cheamă producătorii de nivel mondial...