Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

UE va compensa fermierii irlandezi în cazul unui Hard-Brexit

Autor: Nora Marinmiercuri, 6 februarie, 2019

Comisia Europeană a fost de acord să despăgubească fermierii irlandezi crescători de bovine, în raport cu o prăbușire a valorii de piață, în cazul unui brexit fără acord, a titrat ediția irlandeză a ziarului Sunday Times, citând guvernul irlandez și surse UE.

 

Potrivit cotidianului citat, fermierii irlandezi vor primi sute de milioane de euro, ca ajutor de urgență, pentru a compensa un colaps al prețurilor la carnea de vită și lactate. Ministrul irlandez al Agriculturii, Michael Creed, a declarat luna trecută că Dublin-ul merită compensații. Detaliile schemei au fost finalizate între Creed și șeful agriculturii europene, Phil Hogan.

 

Măsura, similară celor luate atunci când Rusia a interzis importurile din UE, ar putea să se aplice și producătorilor din Olanda și Belgia, precum și producătorilor danezi de produse lactate și de ham, toți exportând în mare parte, în Marea Britanie.

 

Primul ministru irlandez, Leo Varadkar, a declarat săptămâna aceasta că a anunțat comisia că Dublin va solicita ajutor pentru firme, dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără o înțelegere, luna viitoare, alături de alte potențiale fonduri UE și naționale de urgență.

 

Având legături strânse cu Marea Britanie, în special în sectoarele cu forță de muncă intensă, cum ar fi agroindustria, economia Irlandei este considerată cea mai vulnerabilă dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, față de o ieșire perturbatoare a vecinului său.

De frica PPA, Danemarca ridică un gard la granița cu Germania!
Autor: Nora Marin  /   vineri, 1 februarie 2019

Ministerul Mediului și al Alimentelor din Danemarca a început construirea unui gard de 70 de kilometri în Padborg, pentru a combate amenințarea cu pestă porcină africană (ASF) din Germania.   Cu termen de finalizare până în toamna anului 2019, construcția va avea o înălțime de 1,5 metri și se va extinde la 50 cm subteran,...

Domnul Petre Daea a prezidat Consiliul AgriFish
Autor: meatmilk  /   joi, 31 ianuarie 2019

(Comunicat) Președinția și-a prezentat prioritățile și programul, al cărui obiectiv principal va fi asigurarea coeziunii ca valoare europeană comună.   În domeniul agriculturii, principalele priorități ale președinției române vor fi negocierea pachetului legislativ referitor la reforma politicii agricole comune (PAC)....