Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue va relua importul de carne de vita din statele unite

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asa cum informeaza agroinfo, Statele Unite au anulat sanctiunile comerciale impuse unor producatori europeni ca reactie la decizia Comisiei Europene de a limita accesul carnii de vita americane pe piata comunitara, pe fondul suspiciunilor legate de utilizarea hormonilor de crestere.

Relaxarea legislatiei privind importurile de produse alimentare din UE ar trebui sa aiba drept consecinta facilitarea accesului carnii de vita americane pe pietele europene.

Autoritatile de la Washington si Bruxelles au convenit, in 2009, ca Uniunea Europeana sa importe 45.000 tone carne de vita americana netratata cu hormoni de crestere, cu taxe de import zero, in baza unui Memorandum de Intelegere. Initial era vorba de o cota de doar 20.000 tone.

Salutam acest demers al SUA, in ceea ce priveste punerea in aplicare a Memorandumului de Intelegere referitor la carnea de vita de inalta calitate. Este un semnal foarte pozitiv si un pas binevenit spre solutionarea acestui diferend, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europeane, citat de agentia Reuters.

Pe de alta parte, Comisia Europeana lucreaza la o propunere ce vizeaza cresterea oportunitatilor de acces pe piata comunitara a carnii de vita netratata cu hormoni de crestere provenita din Statele Unite.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...