Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue va relua importul de carne de vita din statele unite

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asa cum informeaza agroinfo, Statele Unite au anulat sanctiunile comerciale impuse unor producatori europeni ca reactie la decizia Comisiei Europene de a limita accesul carnii de vita americane pe piata comunitara, pe fondul suspiciunilor legate de utilizarea hormonilor de crestere.

Relaxarea legislatiei privind importurile de produse alimentare din UE ar trebui sa aiba drept consecinta facilitarea accesului carnii de vita americane pe pietele europene.

Autoritatile de la Washington si Bruxelles au convenit, in 2009, ca Uniunea Europeana sa importe 45.000 tone carne de vita americana netratata cu hormoni de crestere, cu taxe de import zero, in baza unui Memorandum de Intelegere. Initial era vorba de o cota de doar 20.000 tone.

Salutam acest demers al SUA, in ceea ce priveste punerea in aplicare a Memorandumului de Intelegere referitor la carnea de vita de inalta calitate. Este un semnal foarte pozitiv si un pas binevenit spre solutionarea acestui diferend, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europeane, citat de agentia Reuters.

Pe de alta parte, Comisia Europeana lucreaza la o propunere ce vizeaza cresterea oportunitatilor de acces pe piata comunitara a carnii de vita netratata cu hormoni de crestere provenita din Statele Unite.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...