Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ue va relua importul de carne de vita din statele unite

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asa cum informeaza agroinfo, Statele Unite au anulat sanctiunile comerciale impuse unor producatori europeni ca reactie la decizia Comisiei Europene de a limita accesul carnii de vita americane pe piata comunitara, pe fondul suspiciunilor legate de utilizarea hormonilor de crestere.

Relaxarea legislatiei privind importurile de produse alimentare din UE ar trebui sa aiba drept consecinta facilitarea accesului carnii de vita americane pe pietele europene.

Autoritatile de la Washington si Bruxelles au convenit, in 2009, ca Uniunea Europeana sa importe 45.000 tone carne de vita americana netratata cu hormoni de crestere, cu taxe de import zero, in baza unui Memorandum de Intelegere. Initial era vorba de o cota de doar 20.000 tone.

Salutam acest demers al SUA, in ceea ce priveste punerea in aplicare a Memorandumului de Intelegere referitor la carnea de vita de inalta calitate. Este un semnal foarte pozitiv si un pas binevenit spre solutionarea acestui diferend, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europeane, citat de agentia Reuters.

Pe de alta parte, Comisia Europeana lucreaza la o propunere ce vizeaza cresterea oportunitatilor de acces pe piata comunitara a carnii de vita netratata cu hormoni de crestere provenita din Statele Unite.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...