Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

UE va trebui sa facă concesiuni în negocierea tratatului comercial cu SUA

Autor: Meat MIlkvineri, 14 februarie, 2014

Uniunea Europeana va trebui sa faca concesiuni la sectorul carnii in timpul negocierilor Parteneriatul Transatlantic de Comert si Investitii (Transatlantic Trade and Investment Partnership  – TTIP), a declarat John Clarke, directorul DG-AGRI pentru probleme interne. „Va trebui sa reducem taxele in unele domenii, ca de exemplu carnea”, a declarat domnia sa in timpul unei dezbateri publice pe tema tratatului care a avut loc la Bruxelles.

Costurile de productie a carnii sunt mai mari in Europa decat in SUA, in special datorita standardelor mai ridicate de bunastare, mediu si sanitare. Dar, chiar si daca competitia din partea producatorilor americani devine mai puternica datorita intrarii in vigoare a tratatului, costurile de productie mai ridicate se pot transforma intr-un avantaj pentru producatorii din UE pe piata americana a carnii – consumatorii americani mai sofisticati vor opta pentru carnea produsa in conformitate cu standardele ridicate europene, a declarat Clarke.

Politicianul a clarificat: nu se vor intocmi nici un fel de acorduri suplimentare privind carnea provenita de la animale tratate cu hormoni de crestere, deoarece refuzul permiterii importurilor de carne cu hormoni are o baza stiintifica solida, iar europarlamentarii n-ar accepta niciodata un asemenea acord.

Comisarul european pentru comert Karel de Gucht se va intalni cu omologul sau american Michael Froman saptamana viitoare, la Washington, pentru a discuta despre acordul comercial transatlantic inainte de urmatoarea runda de negocieri care va avea loc intre 10 si 14 martie. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...