Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ue voteaza in favoarea etichetarii uniforme a produselor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Parlamentul Uniunii Europene a votat, in aceasta saptamana, proiectul de lege privind etichetarea uniforma a tuturor produselor comercializate pe Piata Comuna; au fost 559 de voturi pentru, 54 impotriva si 32 de abtineri.

Eticheta UE care arata cantitatea de grasimi, sare si zahar precum si numarul de calorii trebuie sa fie lipita pe fata produsului. De asemenea, cantitatea de proteine si fibre trebuie mentionata obligatoriu, insa nu neaparat pe fata produsului.

In ceea ce priveste precizarea tarii de origine a materiilor prime, regulile s-au inasprit, fiind obligatorie mentionarea acesteia pentru orice fel de carne, inclusiv pui, si pentru produsele lactate. Pentru carne, eticheta trebuie sa contina date despre unde s-a nascut animalul, unde a fost crescut si unde a fost sacrificat acesta. Precizarea tarii de origine era deja obligatorie pentru cateva produse precum carnea de vita, mierea, uleiul de masline si fructele si legumele proaspete.

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...

UE voteaza in favoarea etichetarii uniforme a produselor

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Parlamentul Uniunii Europene a votat, proiectul de lege privind etichetarea uniforma a tuturor produselor comercializate pe Piata Comuna: au fost 559 de voturi pentru, 54 impotriva si 32 de abtineri.

Eticheta UE care arata cantitatea de grasimi, sare si zahar precum si numarul de calorii trebuie sa fie lipita pe fata produsului. De asemenea, cantitatea de proteine si fibre trebuie mentionata obligatoriu, insa nu neaparat pe fata produsului. In ceea ce priveste precizarea tarii de origine a materiilor prime, regulile s-au inasprit, fiind obligatorie mentionarea acesteia pentru orice fel de carne, inclusiv pui, si pentru produsele lactate.

Pentru carne, eticheta trebuie sa contina date despre unde s-a nascut animalul, unde a fost crescut si unde a fost sacrificat acesta. Precizarea tarii de origine era deja obligatorie pentru cateva produse precum carnea de vita, mierea, uleiul de masline, fructele si legumele proaspete.

Holland Farming Agro, noul distribuitor Barenbrug în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Barenbrug are plăcerea să anunțe că și-a unit forțele cu Holland Farming Agro ca distribuitor pentru iarbă furajeră și semințe de legume în România. Această colaborare reprezintă un pas benefic, care ne oferă șansa de a sta și mai mult la dispoziția fermierilor din România.   Holland Farming Agro este deja...

INSSE: Efectivele de porcine la 1 mai 2019
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Efectivele de porcine existente la 1 mai 2019 au scăzut faţă de aceeaşi dată a anului 2018, cu 9,8% pe total şi cu 10,4% la efectivul matcă.   Analizând distribuţia efectivelor de porcine la 1 mai 2019 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 mai 2018, se constată că ponderea acestora a crescut în...

Un studiu semnat Paul Anghel-ANPC confirmă dublul standard pe piața din România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

La Palatul Parlamentului a avut loc Conferinţa cu titlul “Consolidarea aplicarii legislaţiei privind siguranţa produselor (alimentare şi nealimentare) în UE”. La eveniment a fost prezentat Studiul ANPC, realizat de domnul Paul Anghel-Director General al instituției, care evalueaza existenţa diferentelor între produse prezentate ca...

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...