Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

UK va exporta carne de porc în China în valoare de 200 de milioane de lire sterline

Autor: Mircea Demetermiercuri, 30 august, 2017

Șapte întreprinderi din Anglia și Irlanda de Nord au primit acces la furnizarea de carne de porc în China. Această nouă afacere este de așteptat să aducă o creștere de 200 de milioane de lire sterline industriei alimentare din Marea Britanie, ca primă soluție de contracarare a viitoarelor efecte negative ale Brexit-ului.

 

Noile acorduri includ aprobarea de a exporta de la cinci producători din Suffolk, Lincolnshire, Derbyshire, County Antrim și Tyrone County.

 

Potrivit Departamentului pentru Agricultură, Mediu și Afaceri Rurale (DAERA), transportul maritim nu va începe timp de încă două până la patru săptămâni, în timp ce administrația este organizată pe ambele părți, însă producătorii pot începe să ambaleze produsul în vederea exportului.

 

Cererea chineză de porc britanic se dublează

 

Anterior, toate companiile au fost inspectate de către experții tehnici din China în domeniul certificării și acreditării (CNCA) în aprilie 2015, cu o echipă separată de inspectori din cadrul Administrației Generale de Supraveghere a Calității, Inspecție și Carantină a Republicii Populare Chineze (AQSIQ) Irlanda, în aprilie 2015, pentru a verifica standardele de producție pentru exportul cincelea trimestru de carne de porc.

 

Alți nouă producători din Marea Britanie exportă deja carne de porc în China, generând 43 milioane lire sterline anul trecut, în timp ce cererea de carne de porc din Marea Britanie s-a dublat în termeni de valoare, în ultimii trei ani.

 

Ministrul de Stat al Afacerilor Externe, George Eustice, a declarat, citat de Global Meat News: ”China este o piață extrem de importantă pentru industria alimentară de clasă mondială și prin deschiderea și mai multă acces, mai multe companii din Marea Britanie pot profita de apetitul crescând pentru alimentele și băuturile noastre.

 

Un impuls major

 

”Alimentele britanice sunt produse la cele mai bune standarde de bunăstare, calitate și siguranță, iar această creștere a exporturilor către China creează mai multe locuri de muncă și oportunități pentru producătorii noștri premium de carne de porc care pot garanta calitatea de la fermă la furculiță”, a declarat la rândul său Ofițerul Veterinar Șef, Robert Huey, din Irlanda de Nord, care a adăugat:

 

”Aceasta este o știre foarte binevenită pentru sectorul porcilor din Irlanda de Nord și pentru industria noastră agroalimentară și aștept cu nerăbdare începerea exporturilor către China. Acest lucru urmează efortului concertat al Defra susținut de guvern și industrie în Irlanda de Nord. Prin recomandarea aprobării, autoritățile chineze au recunoscut standardele riguroase pe care Irlanda de Nord le are în vigoare pentru a produce carnea de porc de înaltă calitate, sigură și sănătoasă. Punem accentul clar pe trasabilitate, în centrul producției și prelucrării noastre, și recunoaștem că este esențială o alimentație alimentară integrată, sigură și eficientă.”

 

Vremuri bune pentru exporturile de carne din Marea Britanie

 

Și Ministrul adjunct, Chloe Smith, a declarat: ”Salut faptul că firme din Marea Britanie, inclusiv companii din Irlanda de Nord, au asigurat accesul pe piață pentru exportul de carne de porc în China. Este un exemplu interesant al sectorului agroalimentar din Irlanda de Nord și, într-adevăr, al pieței de export, și a ceea ce putem realiza în ceea ce privește comerțul, locurile de muncă și noile oportunități pe măsură ce construim o economie care să funcționeze pentru toți „.

 

Dr. Phil Hadley, directorul de dezvoltare a pieței internaționale din cadrul consiliului britanic AHDB, a declarat la rândul său: ”Suntem absolut încântați că această nouă înțelegere a fost convenită cu China, care va sprijini locurile de muncă și va crea oportunități pentru producătorii de carne de porc din Marea Britanie pentru anii următori.

 

Acest acord cu China vine la cald în anunțul din această săptămână că un acord de 34 milioane de lire sterline a fost convenit să exporte carne de vită din Marea Britanie în Filipine. Este minunat să auziți atât de multe știri pozitive în legătură cu exporturile de carne din Regatul Unit și este un testament al eforturilor depuse pentru a promova industria alimentară din Marea Britanie pe o scena mondială ”. Iar Asociația Națională a crescătorilor de Porci a adăugat că este ”extrem de mulțumită de această evoluție”.

EDA, dezamăgită de limitarea Observatorului laptelui de către P.E.
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 23 mai 2018

Asociația Europeană a Producătorilor de Lactate (EDA) a declarat că regretă direcția adoptată de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European (COMAGRI) prin votul privind raportul deputatului Herbert Dorfmann, acela care susținea întărirea rolului Observatorului laptelui. În opoziție, însă, parlamentarii europeni au votat...

COMAGRI: Declarație privind PAC 2021
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 23 mai 2018

În data de 22 mai, Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European a dat publicității o Declarație în care enunță principalele condiții care trebuie avute în vedere, la elaborarea exercițiului financiar al Uniunii Europene, pe componenta agroalimentară, în perioada 2021-2027.   În document se...