Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR

Autor: Meat MIlkjoi, 11 decembrie, 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în compbaterea evaziunii, inspectori ai ANSVSA, precum și comisari ai ANPC. În comunicat se afirmă că acțiunea face parte dintr-un plan mai larg de diminuare a evaziunii din sector care, potrivit estimărilor domnului Radu Timiș, Președinte al Asociației Române a cărnii, a atins un procet de 80 %, numai pe segmentul procesării. Iată extrase din comunicatul oficial:

 

”La data de 11 decembrie, 650 de polițiști specializați în investigarea criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu 160 de comisari din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și 85 de specialiști din cadrul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, efectuează controale la agenți economici din țară, care comercializează carne sau produse din carne ori alte produse specifice sărbătorilor de iarnă.

 

Activitățile vizează verificarea a peste 850 de agenți economici, în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților de natură economico-financiară și a reglementărilor referitoare la comercializarea produselor din carne ori alte produse specifice sărbătorilor de iarnă. La nivelul Poliției Române, chestorul general de poliție Petre Tobă a dispus declanșarea „Planului de măsuri pentru asigurarea climatului de siguranță publică în sezonul de iarnă și în contextul sărbătorilor și manifestărilor publice asociate”.

 

Activitățile fac parte din acțiunea națională declanșată de Poliția Română, cu scopul de a preveni și combate evaziunea fiscală, sub toate formele în care s-ar putea produce în această perioadă — de la operațiuni de achiziție intracomunitară și importuri, fără evidențierea activităților comerciale,  activități ilegale în domeniul panificației, ilegalități care s-ar putea produce la comercializarea jucăriilor sau a altor produse specifice sărbătorilor de iarnă, legume — fructe, produse congelate, produse din carne, băuturi alcoolice și țigări.”

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...

Proprietarul SC Agroli Group-Crevedia este cercetat de DNA
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 10 decembrie 2014

Proprietarul companiei SC Agroli Group-Crevedia este cercetat de DNA, se arată într-un comunicat transmis presei de instituția în cauză, confirmându-se astfel continuarea eforturilor de diminuare a corupției din sectorul de carne al României. Conform comunicatului oficial, Rami Ghaziri, asociat unic şi administrator al SC Agroli Group...