Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ultima oră! APCPR salută votarea Legii COPA-COGECA

Autor: Meat MIlkmarți, 3 martie, 2015

APCPR salută aprobarea în Camera Deputaților, cu unanimitate de voturi, a proiectului de lege prin care vor fi susținute financiar activitățile de reprezentare ale fermierilor români la nivel european.

 

Pentru membrii APCPR, aprobarea acestui proiect de lege a reprezentat un obiectiv strategic important al ultimilor trei ani. În actualul context de piață și având în vedere provocările viitoare privind bunăstarea animalelor, siguranța sanitară veterinară și alimentară, găsirea de noi piețe de desfacere, considerăm că, prin implicarea asociațiilor naționale de profil în dialogul european, parteneriatul dintre fermieri și autoritățile naționale se va consolida și va conduce la obținerea unor rezultate favorabile și adaptate sectorului de carne de porc din România.

 

Considerăm că aprobarea proiectului de act normativ răspunde demersurilor susținute de către asociația noastră împreună cu organizațiile partenere și suntem convinși că reprezintă un pas important pentru fermierii români. Apreciem faptul că, prin această inițiativă, clasa politică a dat dovadă de maturitate și, indiferent de apartenența politică, a demonstrat că agricultura reprezintă un domeniu de importanță națională.

 

Consiliul Director APCPR

Preşedinte Ioan Ladoşi

Să ”zootehnizăm” agricultura. Nu e prea târziu?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 29 septembrie 2017

Domnul ministru Petre Daea propune ”zootehnizarea” agriculturii românești. Mai precis, propune, sub acest concept cu o denumire ușor forțată, o strategie națională pe termen lung și foarte lung, care, pus în practică, ar conduce la valorificarea superioară producției agricole.   Nu e rău. Nu e rău deloc. Numai și...

AFIR și MADR continuă campania de informare pe teme de finanțare
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 iunie 2017

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian - Ionuț CHESNOIU, a participat în zilele de 21 și 22 iunie 2017 la o serie de întâlniri de informare în județele Tulcea și Constanța.   Evenimentele au fost organizate de către Autoritatea de Management pentru Programul Național de...