Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ARC solicită Comisiei Europene să restabilească adevărul care scoate România din culpă

Autor: Ilie Stoianmarți, 12 februarie, 2013

INDUSTRIA CARNII DIN ROMANIA ESTE LA FEL DE CURATA CA ORICE INDUSTRIE EUROPEANA

-Comunicat de presa in problema Carnii de cal-

Asociatia Romana a Carnii, organizatia profesionala a sectorului de procesare care produce anual peste 300.000 tone mezeluri, este extrem de ingrijorata si afectata direct de ceea ce se numeste „scandalul carnii de cal”.

Recent, lantul alimentar al acestei fraude majore este indicat a-si avea originea in Romania, astfel ca suntem obligati sa precizam urmatoarele:

 1) Industria noastra consta in acest moment in peste 300 unitati aprobate pentru comertul intracomunitar (abatoare si/sau fabrici de procesare), care se afla sub controlul permanent al autoritatii nationale competente si care sunt inspectate periodic de FVO;

2) Constatarile facute atat de autoritatea nationala, cat si de FVO, probeaza de fiecare data respectul deplin al legislatiei europene si romanesti;

3) Schimburile intracomunitare de carne si produse din carne, desi deficitare din ratiuni ce tin de economic, probeaza ca unitatile romane sunt la fel de conforme precum cele din industria altor State Membre UE;

4) Romania vinde in state UE carne de cal perfect legal de peste 10 ani, fara a fi inregistrat vreodata cea mai mica plangere pana in prezent.

Autoritatile competente, cu care suntem permanent in legatura, s-au autosesizat inca din primul moment al „scandalului carnii de cal”, efectuand cele mai atente investigatii, atat in unitatile vehiculate in mass media, cat si in altele de profil.

 Rezultatele de pana acum certifica deplina legalitate cu care s-au facut livrarile de carne de cal din aceste unitati.

Cerem, alaturi de autoritatile romane, ca institutiile franceze, dar si din alte state UE, sa transmita oficial, complet, toate datele necesare pentru ca acest incident major care risca sa afecteze intreaga industrie europeana, dar in primul rand pe cea romana, sa fie elucidat deplin si fara niciun dubiu.

Transmiterea acestor date complete, pe canale oficiale, va permite elucidarea problemei in cateva ore, pentru ca trasabilitatea este o cerinta obligatorie, dar si o realitate!

In absenta respectarii acestor proceduri binecunoscute, elementare, respingem categoric orice referinta la Romania si la industria sa si sustinem raspicat ca frauda s-a putut foarte bine produce pe orice alta veriga a lantului comercial si de procesare, mai putin in tara noastra!

Cerem ca autoritatile nationale, precum si Comisia Europeana, sa colaboreze cu adevarat, lamurind imediat un scandal care creste tocmai din cauza ambiguitatilor si acuzelor neprobate!

Asociatia Romana a Carnii solicita de asemenea ca, imediat ce situatia este elucidata, sa se aplice cele mai drastice sanctiuni tuturor celor care umbresc prestigiul industriei carnii din UE, indiferent de nationalitatea lor, atat a operatorilor fraudatori, cat si a autoritatilor care, eventual, au favorizat aceasta frauda.

 

Presedinte                                Director executiv

Ovidiu Dusleag                        Mihai Visan

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...