Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ultima oră! Jurconi: Fondul Mutual Pro Agro merge mai departe

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 29 aprilie, 2015

Alex Jurconi revine în actualitate, afirmând categoric: Fondul Mutual Pro Agro merge mai departe! De altfel, acesta este și titlul unui comunicat transmis redacției Fabrica de Carne. Iată textul integral al comunicatului:

 

”Membrii Fundatiei Fondul Mutual PRO AGRO (FMPA) au luat act cu dezamagire de aprobarea de catre Parlamentul Romaniei a OUG 63/2014 care contine o sectiune referitoare la fondurile mutuale, in forma promovata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, forma care exclude fundatia ca entitate apta sa organizeze fonduri mutuale agricole.

 

Alex Jurconi, Presedintele FMPA: „Prin decizia politica de saptamana trecuta, s-a consfintit o decizie administrativa injusta prin care s-a incalcat flagrant dreptul la egalitate de sanse a membrilor Fondului Mutual PRO AGRO. Practic, ni s-a refuzat dreptul de a exista. Reamintesc tuturor ca MADR, tot in baza unui criteriu arbitrar, inexistent in legislatie, a respins in mod nejustificat la sfarsitul anului trecut acreditarea FMPA.”

 

Consiliul Director al FMPA, reunit in regim de urgenta pentru examinarea situatiei create, a decis cu majoritate de voturi actionarea in contencios administrativ a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in scopul anularii deciziei de respingere a acreditarii si recuperarii prejudiciului cauzat, prejudiciu evaluat de catre expertii Fondului Mutual la 6,1 milioane de euro.

 

Totodata, Consiliul Director a aprobat cheltuielile de functionare si a identificat resursele de finantare ale FMPA pe perioada desfasurarii contenciosului. A fost prezentat raportul financiar al FMPA pe anul 2014, care mentioneaza venituri de 43.000 EUR si cheltuieli de 183.000 EUR, rezultatul net al exercitiului fiind un deficit de 140.000 EUR.

 

Alex Jurconi, Presedintele FMPA: „Vom utiliza banii pe care ii vom incasa de la MADR in urma castigarii contenciosului ca sa popularizam beneficiile participarii la Fondul Mutual in randul producatorilor agricoli. Fondul Mutual este un drept european al agricultorului roman, pus doar in intarziere de decizii politice de neinteles.  Noi nu am renuntat la fondul nostru mutual, Fondul Mutual PRO AGRO merge mai departe!”

Scrisoare deschisă adresată de APRIL domnului ministru Petre Daea
Autor: meatmilk  /   joi, 20 decembrie 2018

Referitor la noua Lege a Laptelui, propusă de MADR, am primit la redacție următoarea Scrisoare deschisă adresată de domnul Dorin Cojocaru-Președinte APRIL, domnului Ministru al Agriculturii Petre Daea. Iată textul integral:   Către: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale În atenția: Domnului Ministru, Petre...

CpDR: Stop OuG! Mediul privat nu poate fi ignorat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) consideră că avalanșa de măsuri fiscal-bugetare anunțate cu câteva zile înainte de sfârșitul anului și cu un impact semnificativ asupra, practic, întregii economii este inacceptabilă și, în același timp, este simptomul unei fracturi între guvernanți și agenții economici....