Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ULTIMA ORĂ: Președintele ANSVSA, Mihai Țurcanu, a fost demis

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 13 martie, 2013

Președintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, Mihai Țurcanu, va fi demis din funcție, ca urmare a bâlbâielilor în ceea ce priveşte scandalul laptelui contaminat cu aflatoxină. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta, în ședința de Guvern de miercuri, precizând că instituția are nevoie de o comunicare mai eficientă.

„Președintele ANSVSA a călcat peste un mușuroi mare de interese și nereguli. Susțin cele mai radicale măsuri împotriva celor care nu respectă standardele. Riscăm să intrăm într-o panică, să constatăm că nimic nu mai putem să consumăm. Am discutat cu ministrul Agriculturii și cu președintele ANSVSA. Vom lua măsuri de reorganizare a conducerii ANSVSA , să avem o comunicare mai bună, mai eficientă, să avem niște proceduri mai clare, să nu ne trezim că explodează 2-5 lucruri în același timp. O să avem o altă conducere, pentru mine este extrem de important ca acest domeniu să funcționeze foarte bine”, a spus premierul.

Reprezentanții ANSVSA nu au reușit să explice dacă laptele infestat a apucat să ajungă și la oameni. De asemenea, președintele ANSVSA, Mihai Țurcanu a refuzat să facă publice numele firmelor implicate, deși într-un scandal asemănător, autoritățile franceze au nominalizat firmele implicate în cazul cărnii de cal.

Jurnaliștii au insistat, dar nici urmă de lămuriri. Și în privința brânzei retrase de la comercializare au fost bâlbâieli, Mihai Țurcanu refuzând să dea detalii.

Marţi, premierul Victor Ponta cerea măsuri directe în privinţa Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare. El a avut o discuţie în acest sens cu ministrul Agriculturii, afirmând că nu este mulţumit de modul în care Mihai Ţurcanu a gestionat situaţia.(Mai multe, pe www.b1.ro)

 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...