Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ultima zi pentru plata primei tranşe din impozitul agricol

Autor: Meat MIlkvineri, 25 octombrie, 2013

Persoanele fizice care realizează venituri din activități agricole mai au la dispoziție o zi, respectiv 25 octombrie, pentru plata primei tranşe a impozitului pe venit şi a contribuţiilor de asigurări de sănătate, a anunțat joi Direcţia Generală Regională a Finanțelor Publice Braşov, informează Agerpres.

Parlamentul European a adoptat, joi, o rectificare bugetară pe 2013, eliminând astfel riscul ca CE să nu poată efectua o serie de plăţi până la sfârşitul anului, inclusiv despăgubirile stabilite pentru România, după seceta şi incendiile de pădure din 2012.

Instituția reamintește contribuabililor care realizează venituri din activități agricole impuse pe baza de norme de venit că termenul de plată pentru prima tranșă a impozitului pe venit și a contribuțiilor de asigurări de sănătate din astfel de activități este 25 octombrie 2013, iar prin respectarea plății la termen a obligațiilor datorate se evită perceperea de dobânzi și penalități de întârziere.

Veniturile din activități cuprind veniturile obținute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din cultivarea produselor agricole vegetale, din exploatarea plantațiilor viticole, pomicole, arbuștilor fructiferi și altele asemenea, din creșterea și exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală . (Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...