Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Un concentrat de soia ar putea imbunatati textura carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

O noua gama de concentrate din proteina de soia a fost lansata in Europa de compania Archer Daniels Midland (ADM). Potrivit reprezentanilor companiei, cele trei concentrate din noua gama ajuta la imbunatatirea proceselor de congelare-decongelare si imbunatatesc textura, gustul si consistenta produselor din carne.

Aceasta gama este destinata, spun creatorii, producatorilor diferitelor tipuri de carnati (pentru hot dog, carnati englezesti) precum si procesatorilor de carne pentru preparatele turcesti de tipul kebab-ului. Oficialii ADM considera ca utilizarea proteinei Arcon din soia reduce costul de productie deoarece permite folosirea unor ingrediente mai ieftine in procesul de prelucrare a carnii, imbunatatind in acelasi timp calitatea produselor.

Concentratul de proteina se obtine prin inlaturarea carbohidratilor din boabele de soia care detin o cantitate importanta de fibra. Folosit in prepararea carnii, concentratul de soia are rolul de a creste retentia de apa, imbunatatind in acelasi timp valoarea nutritionala a produsului, care dobandeste in acest fel mai multe proteine si pierde din valoarea lipidelor.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...