Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Un concentrat de soia ar putea imbunatati textura carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

O noua gama de concentrate din proteina de soia a fost lansata in Europa de compania Archer Daniels Midland (ADM). Potrivit reprezentanilor companiei, cele trei concentrate din noua gama ajuta la imbunatatirea proceselor de congelare-decongelare si imbunatatesc textura, gustul si consistenta produselor din carne.

Aceasta gama este destinata, spun creatorii, producatorilor diferitelor tipuri de carnati (pentru hot dog, carnati englezesti) precum si procesatorilor de carne pentru preparatele turcesti de tipul kebab-ului. Oficialii ADM considera ca utilizarea proteinei Arcon din soia reduce costul de productie deoarece permite folosirea unor ingrediente mai ieftine in procesul de prelucrare a carnii, imbunatatind in acelasi timp calitatea produselor.

Concentratul de proteina se obtine prin inlaturarea carbohidratilor din boabele de soia care detin o cantitate importanta de fibra. Folosit in prepararea carnii, concentratul de soia are rolul de a creste retentia de apa, imbunatatind in acelasi timp valoarea nutritionala a produsului, care dobandeste in acest fel mai multe proteine si pierde din valoarea lipidelor.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...