Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Un grup britanic cumpara 2.400 de magazine in polonia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fondul britanic de investitii Mid Europa Partners a achizitionat Zabka Polska, cel mai mare lant de magazine de proximitate din Polonia, detinut de Penta Investments, seria fuziunilor si achizitiilor de pe piata poloneza continuand dupa un an 2010 record, scrie Bloomberg, citat de zf.ro.

Anul trecut, Penta a vandut 128 magazine de proximitate Zabka si Koruna in Cehia pentru 1,02 miliarde de coroane (57,5 milioane de dolari) catre Tesco Plc, cel mai mare retailer britanic, in luna decembrie.

Mid Europa va plati Penta Investments 400 de milioane de euro pentru lantul de 2.400 de magazine. Zabka a inregistrat EBITDA in valoare de 121,5 milioane de zloti (42 milioane $) pe fondul unor vanzari de 2,54 miliarde de zloti anul trecut. Mid Europa intrevede „oportunitati solide de crestere in sectorul polonez de retail”, a declarat Matthew Strassberg, partener in cadrul fondului.

In Polonia, fuziunile si achizitiile au inregistrat o crestere de patru ori pana la 20,3 miliarde de dolari anul trecut, cele mai importante tranzactii realizandu-se in domeniul bancar, al telecomunicatiilor si energiei. Piata va continua sa creasca in urmatorii doi-cinci ani pentru a atinge nivelul vest-european de pana la 10% din PIB, potrivit lui Krzystof Rozen, din cadrul diviziei din Varsovia a KPMG. KPMG a oferit consultanta Penta in cazul tranzactiei incheiate cu Zabka.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...