Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Un nou caz de pesta porcină africană, descoperit în Rusia

Autor: Meat MIlkjoi, 4 septembrie, 2014

Un nou caz de pestă porcină africană a fost descoperit în regiunea Smolenskaya din Rusia la porci mistreţi. În total, şase porci mistreţi au fost găsiţi morţi, fiind infestaţi cu pestă porcină africană. Autorităţile au luat măsurile care se impun, regiunea fiind în carantină. Sursa epidemiei nu este cunoscută. Boala s-a răspândit şi la porcii domestici provocând pagube materiale însemnate.

În apropierea oraşului rusesc Voronezh au fost sacrificaţi peste 41.000 de porci din cauza răspândirii epidemiei de pesta porcină africană la JSC Agrokombinat Nicholaevsky. Alţi 10.000 de porci au fost sacrificaţi în Voronezh Oblast, Rusia, din cauza unui focar de pestă porcină africană.
Pierderile cauzate de această boală sunt estimate la 9 milioane de dolari, se mai arată în documentul autorităţilor.

Potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor, nu există un vaccin eficient împotriva pestei porcine africane, însă boala nu pune în pericol sănătatea oamenilor. Luna trecută, autorităţile din Lituania au solicitat sacrificarea a 19.400 de porci de la una dintre cele mai mari ferme din ţară din cauza răspândirii pestei porcine africane în regiune. (recolta.eu)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...