Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Un nou focar de febra aftoasa depistat in bulgaria

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile veterinare din Bulgaria au confirmat aparitia unui al treilea focar de febra aftoasa. Analizele efectuate intr-un laborator din Sofia au confirmat existenta virusului in probele din satul Gramatikovo, situat in regiunea Burgas, informeaza luni Serviciului national sanitar-veterinar de la Sofia. Virusul a fost depistat la 14 animale din micul sat situat pe muntele Strangea, la mai putin de 10 kilometri distanta de primul focar al maladiei, satul Kosti.

Au fost luate peste 1.100 de probe, dar doar in 14 cazuri a fost depistat virusul. Toate cele 149 de animale (o vaca, 38 de oi si 110 de capre) din sat vor fi sacrificate. Circulatia animalelor in zona satului Gramatikovo este interzisa total, iar cea a persoanelor este restrictionata temporar.

Existenta febrei aftoase a fost confirmata pe 10 ianuarie la animale domestice din satul Kosti dupa ce, la inceputul lunii ianuarie, aceasta maladie a fost depistata la un porc mistret vanat in regiunea Burgas, nu departe de granita cu Turcia. Al doilea focar depistat s-a aflat in satul Rezovo, situat nu departe de Kosti. Boala este periculoasa doar pentru animale, nu si pentru oameni. Ea este extrem de contagioasa si poate sa provoace pierderi economice foarte mari deoarece animalele contaminate nu se trateaza, ci trebuie sacrificate.

Maladia a aparut in Bulgaria dupa 12 ani in care nu a fost inregistrat niciun caz. In Turcia, insa sunt peste o mie de focare ale bolii. Sofia si-a anuntat recent intentia sa ridice un gard de sarma ghimpata in sudul tarii, de-a lungul frontierei sale de 143 de km cu Turcia, cu scopul de a limita raspandirea febrei aftoase.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...