Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Un raport Sainsbury prezice revoluția consumului de carne

Autor: Maria Demetriadjoi, 23 mai, 2019

Cumpărarea unei bucăți de carne la supermarket ar putea deveni o amintire, până în 2050, potrivit raportului Sainsbury’s Future of Food, dat publicității recent.

 

Cercetarea, publicată la cea de-a 150-a aniversare a rețelei de magazine, a examinat tendințele macro, studiile științifice și creșterea gradului de conștientizare a mediului, pentru a determina modul în care prepararea și consumul de alimente ar putea evolua până în în 2025, 2050 și 2169.

 

Conform studiului, numărul abatoarelor ar putea să scadă atât de mult, până în anii 2040, încât ar putea fi înlocuite de ferme care produc carne de laborator. Consumatorii ar putea apoi să își cumpere propriile ingrediente cum ar fi carnea de origine, precum și peștele, ouăle, laptele sau gelatina, cu doar o „fracțiune din costul” care există astăzi.

 

Meduze, alge marine, alge

 

Alături de carnea cultivată, se vor consuma pe scară largă meduze și alge marine, în cea mai mare parte uscate și preparate sub formă de paste, fulgi și pulberi. Iată cum se imaginează viitorul:

 

„La un capăt al proprietății este o fermă-laborator care va asigura serul de creștere în care celulele sunt dezvoltate. La cealalt, vasele de carne duc spre o bandă mică de transport, în care carnea este asamblată cu tehnologia de imprimare 3D. Fabrica are un număr de roboți proprii și singurele persoane implicate în proces se plimbă între aparatele care efectuează calitate Control. ”

 

Alte previziuni au inclus introducerea „speciilor invazive”, cum ar fi meduzele, „deoarece, studiile recente le-au găsit pline de nutrienți și vitamine”.

 

Mai întâi, Planeta!

 

Consumatorii vor fi conduși de o conștientizare fără precedent a bunăstării animalelor, a preocupărilor legate de sănătate și a eco-anxietății, a sugerat raportul.

 

„Se așteaptă ca un sfert din totalul consumatorilor europeni să fie vegetarieni în 2025, iar jumătate dintre ei se vor identifica drept flexiterieni”, se afirmă în raportul care mai evidențiază, de asemenea, posibilitatea creșterii, până în 2025, a cultivării pe plan local a plantelor aromatice, a salatelor și a lăstarilor, fie că sunt pe verticală, fie pe acoperiș, în case, restaurante, cantine și supermarketuri”, indica Global Meat News.

FAO: Creșterea producției agricole va menține prețurile scăzute la alimente
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 iulie 2019

(Comunicat) Cererea globală de produse agricole se estimează că va crește cu 15% în următorul deceniu, în timp ce creșterea productivității agricole va crește ușor mai rapid, determinând prețurile ajustate la inflație ale marilor produse agricole să rămână la aceleași niveluri sau sub nivelurile actuale, potrivit unui raport...

C.E.: Piața mondială laptelui și a cărnii de vită, în 2030
Autor: Nora Marin  /   vineri, 28 iunie 2019

La finalul lunii iunie, Comisia Europeană a publicat Raportul ”EU Agricultural Outlook 2030” în care estimează producția de lapte, lactate și carne, pentru nivelul anului menționat în titlu. Perspectiva pe termen mediu a principalelor piețe agricole ale produselor agricole din UE și a veniturilor agricole până în 2030 se bazează...