Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Un restaurant din Helsinki a vândut burgeri cu gust de carne umană

Autor: Mircea Demeterjoi, 11 octombrie, 2018

Global Meat News informează că, timp de câteva ore, pe 4 octombrie, un restaurant din Narinkkatori Square, din centrul orașului Helsinki, a oferit gratuit tuturor celor interesați, burgeri cu gust de carne umană, cu precizarea prealabilă a „gustului special”.

 

Distribuirea acestor burgeri a fost un spectacol organizat de bucătarul-șef de la Londra, Tom Wolfe, ca acțiune publicitară a noului sezon al serialului The Walking Dead TV.

 

Pentru a face ca burgerii să aibă gust de carne umană, Wolfe a studiat descrierile lăsate de oamenii care au mâncat oamenii. În special, a citit notele lui William Seabrook, un explorator și jurnalist american, care a admis că a mâncat carne umană în timpul călătoriei sale spre Africa de Vest, unde a petrecut ceva timp cu un trib canibal.

 

În cărțile sale, Seabrook a comparat gustul cărnii umane cu gustul de carne de vită. Alți canibali, însă, au susținut că au mai mult gust de pui sau ton.

 

Wolfe a refuzat să comenteze ce carne a folosit pentru a obține aroma specială a burgherilor. În acest caz, totuși, restaurantul a postat în avans pe pagina sa de Facebook o rețetă exactă de burger, care pretindea că are gustul cărnii umane: 40% carne de porc, 40% din carne de vițel și 20% de măduva osoasă măcinată, sugerând să se gătească în cuptor timp de 6 minute sau mai mult, pentru cei „cărora le place carnea umană bine făcută”.

 

Produse românești cu certificare europeană, savurate la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 februarie 2019

(Comunicat MADR) În seara de 28 ianuarie 2019, la sediul Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles, a fost organizată o expoziție cu produse agroalimentare reprezentative din țara noastră, înregistrate și certificate pe scheme de calitate europene, dar și naționale.   O parte din produsele agroalimentare au fost...

De frica PPA, Danemarca ridică un gard la granița cu Germania!
Autor: Nora Marin  /   vineri, 1 februarie 2019

Ministerul Mediului și al Alimentelor din Danemarca a început construirea unui gard de 70 de kilometri în Padborg, pentru a combate amenințarea cu pestă porcină africană (ASF) din Germania.   Cu termen de finalizare până în toamna anului 2019, construcția va avea o înălțime de 1,5 metri și se va extinde la 50 cm subteran,...