Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Un restaurant din Helsinki a vândut burgeri cu gust de carne umană

Autor: Mircea Demeterjoi, 11 octombrie, 2018

Global Meat News informează că, timp de câteva ore, pe 4 octombrie, un restaurant din Narinkkatori Square, din centrul orașului Helsinki, a oferit gratuit tuturor celor interesați, burgeri cu gust de carne umană, cu precizarea prealabilă a „gustului special”.

 

Distribuirea acestor burgeri a fost un spectacol organizat de bucătarul-șef de la Londra, Tom Wolfe, ca acțiune publicitară a noului sezon al serialului The Walking Dead TV.

 

Pentru a face ca burgerii să aibă gust de carne umană, Wolfe a studiat descrierile lăsate de oamenii care au mâncat oamenii. În special, a citit notele lui William Seabrook, un explorator și jurnalist american, care a admis că a mâncat carne umană în timpul călătoriei sale spre Africa de Vest, unde a petrecut ceva timp cu un trib canibal.

 

În cărțile sale, Seabrook a comparat gustul cărnii umane cu gustul de carne de vită. Alți canibali, însă, au susținut că au mai mult gust de pui sau ton.

 

Wolfe a refuzat să comenteze ce carne a folosit pentru a obține aroma specială a burgherilor. În acest caz, totuși, restaurantul a postat în avans pe pagina sa de Facebook o rețetă exactă de burger, care pretindea că are gustul cărnii umane: 40% carne de porc, 40% din carne de vițel și 20% de măduva osoasă măcinată, sugerând să se gătească în cuptor timp de 6 minute sau mai mult, pentru cei „cărora le place carnea umană bine făcută”.

 

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...

Ucrainienii de la MHP intenționează să achiziționeze Perutnina Ptuj
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 26 septembrie 2018

Potrivit Global Meat News, producătorul ucrainean de păsări de curte MHP a anunțat că intenționează să achiziționeze procesatorul de carne Perutnina Ptuj. Cu sediul în Slovenia, Perutnina Ptuj se concentrează pe produse din carne, în special pui, curcan și carne de porc.   Într-o declarație, a oficialilor MHP, se afirmă:...