Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

UCPR este Partener al Conferinței Internaționale Meat & Milk

Autor: Maria Demetriadjoi, 9 aprilie, 2015

Uniunea Crescătorilor de Păsări din România a devenit Partener al EXPO-Conferinței Internaționale Meat & Milk, evenimentul anului pentru sectoarele de carne și lapte din România, care se va desfășura în zilele de 3, 4 iunie la Hotel Alpin din Poiana Brașov.

 

UCPR va fi reprezentată de domnul Ilie Van, Președintele Uniunii, acela care, în workshop-ul comun din ziua de 4 iunie va susține comunicarea cu titlul ”Realități și viitor al aviculturii Romînieie, în concordanță cu PNDR 2014-2020. Totodată, domnul Van va participa la Masa rotundă care se va derula sub genericul ”Politici de sprijin-Teoria e sublimă, practica ne omoară”.

 

După cum se cunoaște, sectorul avicol din țara noastră a fost cel mai eficient din întreaga industrie de carne, beneficiind de o foarte bună organizare, inclusiv de înființarea OIPA-Avicultură. Însă, odată cu vara anului 2014, din cauza embargoului Rusiei, și această zonă de afaceri a fost grav afectată de importurile masive de carne de pasăre și ouă din Uniunea Europeană, fapt care a determinat pe producătorii români să vândă propria marfă sub prețul de producție. Acestea vor fi coordonatele de la care va porni analiza domnului Van, analiză care va conține și proiectele de viitor care vor fi propuse avicultorilor români, mai ales în condițiile în care TVA-ul la produsele alimentare a fost redus de la 24, la 9 %.

 

Informăm că, în baza Parteneriatului încheiat cu Agenția infoGROUP, organizatoarea evenimentului, companiile din sectorul de producție și procesare al cărnii de pasăre sunt invitate să participe la Meat & Milk 2015. Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți legate de organizarea manifestării, invităm pe toți cei interesați să acceseze constant site-ul www.meat-milk.ro.

Afacerile din sectorul cărnii, analizate la Meat.Milk 2019 în Workshop
Autor: meatmilk  /   marți, 9 aprilie 2019

Aflat în degringoladă, cel puțin din perspectiva aprovizionării cu materie primă, afacerile din sectorul românesc al cărnii vor fi analizate în dezbaterea din finalul workshop-ului Carne, din după-amiaza zilei de 30 mai a conferinței internaționale Meat.Milk 2019.   Pe lângă modificarea structurală a consumului, lucru care...

Forumul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 5 aprilie 2019

(Comunicat) În perioada 2-4 aprilie a avut loc la București Forumul Consultativ al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) și vizita directorului executiv al acestei instituții, dr. Bernhard URL, evenimente organizate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor...