Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ungaria: industria carnii trece printr-o perioada grea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sectorul industriei carnii intampina dificultati serioase din cauza scaderii cererii si a lipsei de investitii cauzate de criza financiara globala.
Presedintele Asociatiei Producatorilor de carne, Tamas Eder, a anuntat saptamana trecuta ca procesatorii vor fi nevoiti sa taie din costurile de productie daca vor sa supravietuiasca.

Vanzarile de carne pe retail sunt in scadere cu 2 – 3% in 2008 iar consumul a scazut cu 1,5 –2 % in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2007.

Conform Asociatiei, ai carei membrii sunt responsabili pentru 70% din totalul carnii de porc si 90% din carnea de vita procesata in Ungaria, va urma o alta scadere a consumului in acest an. Mai mult, surplusul de productie nu va putea fi redirectionat catre export. Procesatorii infrunta deasemnea dificultati in a accesa imprumuturi noi, a subliniat Tamas Eder.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...