Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ungaria: industria carnii trece printr-o perioada grea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sectorul industriei carnii intampina dificultati serioase din cauza scaderii cererii si a lipsei de investitii cauzate de criza financiara globala.
Presedintele Asociatiei Producatorilor de carne, Tamas Eder, a anuntat saptamana trecuta ca procesatorii vor fi nevoiti sa taie din costurile de productie daca vor sa supravietuiasca.

Vanzarile de carne pe retail sunt in scadere cu 2 – 3% in 2008 iar consumul a scazut cu 1,5 –2 % in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2007.

Conform Asociatiei, ai carei membrii sunt responsabili pentru 70% din totalul carnii de porc si 90% din carnea de vita procesata in Ungaria, va urma o alta scadere a consumului in acest an. Mai mult, surplusul de productie nu va putea fi redirectionat catre export. Procesatorii infrunta deasemnea dificultati in a accesa imprumuturi noi, a subliniat Tamas Eder.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...