Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ungaria: industria carnii trece printr-o perioada grea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sectorul industriei carnii intampina dificultati serioase din cauza scaderii cererii si a lipsei de investitii cauzate de criza financiara globala.
Presedintele Asociatiei Producatorilor de carne, Tamas Eder, a anuntat saptamana trecuta ca procesatorii vor fi nevoiti sa taie din costurile de productie daca vor sa supravietuiasca.

Vanzarile de carne pe retail sunt in scadere cu 2 – 3% in 2008 iar consumul a scazut cu 1,5 –2 % in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2007.

Conform Asociatiei, ai carei membrii sunt responsabili pentru 70% din totalul carnii de porc si 90% din carnea de vita procesata in Ungaria, va urma o alta scadere a consumului in acest an. Mai mult, surplusul de productie nu va putea fi redirectionat catre export. Procesatorii infrunta deasemnea dificultati in a accesa imprumuturi noi, a subliniat Tamas Eder.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...