Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ungaria: industria carnii trece printr-o perioada grea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sectorul industriei carnii intampina dificultati serioase din cauza scaderii cererii si a lipsei de investitii cauzate de criza financiara globala.
Presedintele Asociatiei Producatorilor de carne, Tamas Eder, a anuntat saptamana trecuta ca procesatorii vor fi nevoiti sa taie din costurile de productie daca vor sa supravietuiasca.

Vanzarile de carne pe retail sunt in scadere cu 2 – 3% in 2008 iar consumul a scazut cu 1,5 –2 % in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2007.

Conform Asociatiei, ai carei membrii sunt responsabili pentru 70% din totalul carnii de porc si 90% din carnea de vita procesata in Ungaria, va urma o alta scadere a consumului in acest an. Mai mult, surplusul de productie nu va putea fi redirectionat catre export. Procesatorii infrunta deasemnea dificultati in a accesa imprumuturi noi, a subliniat Tamas Eder.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...