Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ungaria va reduce TVA la carne de la 27%, la 5%!

Autor: Ilie Stoianvineri, 27 septembrie, 2013

Autorităţile ungare iau în calcul reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată la carnea de porc şi la cea de pasăre de la 27% la 5%, informează, vineri, publicaţia financiară ‘Napi Gazdasag’, transmite MTI.

Conform sursei citate, Ministerul Dezvoltării Rurale din Ungaria ia în considerare majorarea numărului de produse alimentare care beneficiază de un nivel redus al TVA.

‘Încă nu a fost luată o decizie privind reducerea TVA şi la alte categorii de produse, pe lângă carnea de porc şi de pasăre’, a declarat ministrul Dezvoltării Rurale, Sandor Fazekas, pentru ‘Napi Gazdasag’.

Acesta a explicat că numai reducerea TVA la carnea de porc şi de pasăre va avea un impact asupra bugetului de zece miliarde de forinţi. De la 1 septembrie, şi România a redus TVA la pâine şi la produsele de panificaţie, de la 24%, la 5%. (Agerpres)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...