Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Ungurii investesc în producția de lapte din Kazahstan

Autor: Mircea Demeterluni, 8 ianuarie, 2018

Fondul de capital privat din Kazahstan-Ungaria (CCL Kazakhstan ”Silk Road”) a anunțat finanțarea unei ferme de lapte din regiunea Akmola din Kazahstan (ferma de lapte Aina LLP), pentru suma de 10,4 milioane de dolari, prin achiziționarea pachetului majoritar.

 

Fondul a fost înființat de către KazAgro Holding National Holding SA (KazAgro Holding) împreună cu Banca de export-import maghiară (EximBank of Hungary). Potrivit Dairy Reporter, scopul Fondului este finanțarea proiectelor agricole pe scară largă, în Kazahstan. Fondul este administrat de compania CCL Capital, care este o subdiviziune a ADM Capital.

 

Suma de 10,4 milioane de dolari va permite fermei să crească numărul de vaci până la capacitatea de 1.500 de exemplare și să construiască o nouă unitate, pentru alte 1.500 de vaci de lapte.

 

EximBank și KazAgro Holding au contribuit fiecare câte 4,7 milioane de dolari la acest proiect. Restul de un milion de dolari reprezintă o contribuție în natură a furajelor provenite de la compania din Kazahstan.

China reduce tarifele vamale la importurile de brânzeturi
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 29 noiembrie 2017

China a redus rata tarifului vamal la brânzeturi de la 12% la 8%, pe măsură ce cererea crește în țară, stimulând competitivitatea exporturilor americane pe piață, informează Associated Press.   În acest fel, China este pe cale să devină cel mai mare importator mondial de brânzeturi în următorii câțiva ani, în...

Planul Noii Zeelande în negocierile Tratatului de Liber-Schimb cu UE
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 24 noiembrie 2017

Așa cum v-am informat, în momentul de față Noua Zeelandă este tot mai interesată de pătrunderea pe piața din România, dar și din Uniunea Europeană. Interesul partenerilor de la antipozi este divers, iar tratatul mai sus-amintit este în plină negociere cu oficialii de la Bruxelles.   Interesați de exportul de lapte și...