Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ungurii investesc în producția de lapte din Kazahstan

Autor: Mircea Demeterluni, 8 ianuarie, 2018

Fondul de capital privat din Kazahstan-Ungaria (CCL Kazakhstan ”Silk Road”) a anunțat finanțarea unei ferme de lapte din regiunea Akmola din Kazahstan (ferma de lapte Aina LLP), pentru suma de 10,4 milioane de dolari, prin achiziționarea pachetului majoritar.

 

Fondul a fost înființat de către KazAgro Holding National Holding SA (KazAgro Holding) împreună cu Banca de export-import maghiară (EximBank of Hungary). Potrivit Dairy Reporter, scopul Fondului este finanțarea proiectelor agricole pe scară largă, în Kazahstan. Fondul este administrat de compania CCL Capital, care este o subdiviziune a ADM Capital.

 

Suma de 10,4 milioane de dolari va permite fermei să crească numărul de vaci până la capacitatea de 1.500 de exemplare și să construiască o nouă unitate, pentru alte 1.500 de vaci de lapte.

 

EximBank și KazAgro Holding au contribuit fiecare câte 4,7 milioane de dolari la acest proiect. Restul de un milion de dolari reprezintă o contribuție în natură a furajelor provenite de la compania din Kazahstan.

În 2017, Rusia și-a mărit exporturile de carne cu 70 %
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 7 februarie 2018

Rusia a exportat 247,300 tone de carne în 2017, în creștere cu 70% față de anul 2016, a raportat serviciul veterinar de stat Rosselkhoznadzor, citat de Novosti.   O parte din această creștere a fost obținută datorită numărului tot mai mare de țări care permit importul de carne rusă în ultimul an. Potrivit informațiilor...

Rusia va construi un complex de creștere a porcilor la granița cu China și Coreea de Nord
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

Grupul de Companii Rusagro, unul dintre cei mai mari producători de carne și agricultori din Rusia, va construi un uriaș centru de producție a cărnii de porc și de pasăre, la granița Rusiei cu China și Coreea de Nord, în vederea măririi exporturilor în Orientul Îndepărtat, informează Global Meat News.   Potrivit Rusagro,...