Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Unicarm domina autoritar industria de procesare a carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Unicarm domina autoritar industria de procesare a carnii

Potrivit topului realizat si dat publicitatii de Ziarul Financiar, Unicarm domina autoritar intreaga industrie de procesare a carnii din Romania. La realizarea clasamentului, s-au luat in calcul cifrele de afaceri exprimate in euro. Din datele furnizate, se poate evidentia faptul ca, in randul primilor zece procesatori, patru dintre companii au avut scaderi, reusind, totusi, sa se mentina in clasamentul celor mai eficienti. Totodata, se poate remarca si slaba fluctuatie a numarului de angajati, cu mentiunea ca, acelasi Unicarm si-a dublat numarul salariatilor. Iata clasamentul:

c.a. 2010 c.a. 2009 nr. sal. 2010 nr. sal 2009 Proprietar

1 Unicarm 150 106 3.500 1.600 Vasile Lucut
2 Transavia 100,7 95,7 1.364 1.359 Ioan Popa
3 Aldis 97,6 69,1 1.350 1.250 familia Naghi
4 Agricola 97,1 95,5 1.600 1.600 conducere si sal.
5 Marex 82,3 76,1 377 371 Moraru, Lupascu, Preda
6 Cris-Tim 79,1 80,4 1.701 1.663 familia Timis
7 Elit 69,1 72,1 1.100 1.172 Dorin Mateiu
8 Caroli N/A 52,9 N/A 829 El Salh si Campofrio
9 Angst 47,1 52,2 789 782 fam. Minea si Angst
10 Scandia 46,1 47,9 652 705 Elga Suisse

Clasamentul a fost realizat pe baza datelor furnizate de Ministerul Finantelor.

Gepeto, cris-tim si transavia, liderii pietei preparatelor din carne
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit Ziarului financiar, producatorul Gepeto din Constanta, Cris-Tim si Transavia se afla pe podiumul companiilor de pe piata locala a preparatelor din carne in functie de capacitatea de productie instalata a fabricilor, arata datele Ministerului Agriculturii (MADR). Capacitatile de productie ale primilor zece jucatori de pe aceasta piata...

Pretul in ue al carnii de porc va creste in 2013 cu 10 %
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Conform unei analize efectuata de Reuters, pretul carnii de porc va creste cu 10 % in cursul anului 2013, ca urmare a majorarii preturilor la furaje. Totodata, consumul ar putea sa scada cu 5, pana la 10 %. Tendintele se manifesta inca din acest an, dovada stand abandonarea sectorului de catre unii fermieri, in special spanioli. Alberto...