Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Unicarm și-a consolidat afacerea la cca 660 de milioane de lei

Autor: Maria Demetriadluni, 8 februarie, 2016

Vasile Lucuţ, antrepre­no­rul român care a pus bazele produ­cătorului de carne şi lactate Unicarm în urmă cu mai bine de 20 de ani, spune că observă încă un apetit scăzut al ro­mânilor pentru cum­pă­rături, astfel că redu­cerea TVA la alimente de la 24% la 9% a fost măsura ca­re a ajutat busines­sul pe care îl conduce să se men­ţină constant.

 

„Anul trecut nu a fost nici bun, nici rău. Reducerea TVA ne-a ajutat să ne men­ţinem la acelaşi nivel cu anul anterior. Anul acesta cred că o să fie mai slab decât 2015. Eu nu văd o relansare a consumului, cred că oamenii nu au aşa mulţi bani pentru a cumpăra“, a spus an­treprenorul. Astfel, businessul Unicarm se conso­lidează la circa 660 mil. lei după o scădere de aproape 10% în 2014 comparativ cu anul an­terior, conform cal­cu­lelor ZF pe baza da­telor de pe mfinante.ro.

 

Vârful vân­zărilor companiei a fost anul 2013, atunci când a ra­portat un rulaj de 734 mil. lei. Cea mai mare pon­dere, de 60%, în busi­nessul companiei din Satu-Mare o are carnea, restul busines­sului fiind format din pâine, lactate şi îngheţată. De ase­menea, Unicarm deţine şi o reţea de circa 100 de magazine amplasate în special în nordul ţării.

Smithfield România a oferit nevoiașilor 400.000 de mese calde
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 martie 2019

(Comunicat) Timp de 10 ani consecutiv, prin intermediul programului de responsabilitate socială „Hrană pentru suflete”, voluntarii Smithfield România au oferit 397.000 de mese calde familiilor nevoiașe din județele Timiș și Arad.   Prin acest program inițiat în 2009, Smithfield România împreună cu cele 20 de organizații...

Mirdatod va expune la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 11 martie 2019

Firma Mirdatod Prod din Ibănești-Mureș, va participa și în acest an la Expo-Conferința Internațională Meat Milk, urmând să-și expună delicioasele produse lactate, fabricate dup[ la standul pe care îl va avea amenajat în zona Expo.   SC MIRDATOD PROD SRL a fost înfiinţată în anul 1994, cu sediul social în comuna...