Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Unicarm și-a consolidat afacerea la cca 660 de milioane de lei

Autor: Maria Demetriadluni, 8 februarie, 2016

Vasile Lucuţ, antrepre­no­rul român care a pus bazele produ­cătorului de carne şi lactate Unicarm în urmă cu mai bine de 20 de ani, spune că observă încă un apetit scăzut al ro­mânilor pentru cum­pă­rături, astfel că redu­cerea TVA la alimente de la 24% la 9% a fost măsura ca­re a ajutat busines­sul pe care îl conduce să se men­ţină constant.

 

„Anul trecut nu a fost nici bun, nici rău. Reducerea TVA ne-a ajutat să ne men­ţinem la acelaşi nivel cu anul anterior. Anul acesta cred că o să fie mai slab decât 2015. Eu nu văd o relansare a consumului, cred că oamenii nu au aşa mulţi bani pentru a cumpăra“, a spus an­treprenorul. Astfel, businessul Unicarm se conso­lidează la circa 660 mil. lei după o scădere de aproape 10% în 2014 comparativ cu anul an­terior, conform cal­cu­lelor ZF pe baza da­telor de pe mfinante.ro.

 

Vârful vân­zărilor companiei a fost anul 2013, atunci când a ra­portat un rulaj de 734 mil. lei. Cea mai mare pon­dere, de 60%, în busi­nessul companiei din Satu-Mare o are carnea, restul busines­sului fiind format din pâine, lactate şi îngheţată. De ase­menea, Unicarm deţine şi o reţea de circa 100 de magazine amplasate în special în nordul ţării.

Lactatele Baciul-Competitivitate prin preț și calitate!
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

SC MERIDIAN AGROIND SRL, deținătoarea de drept a brand-ului Baciul, a început producția de lactate în decembrie 1999. Firma are sediul în municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău și are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate proaspete și a brânzeturilor. Am dorit întotdeauna să ne diferențiem de concurență prin...

Grupul de firme Safir participă la Târgul Internațional SIAL
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

(Comunicat) Grupul de firme Safir, o afacere de familie cu capital 100% românesc, cu peste 27 ani de experiență în industria cărnii, participa la cea de-a 28-a ediție a târgului SIAL, cel mai mare eveniment internațional dedicat industriei alimentareîn cadrul standului României.   Evenimentul va avea loc la Paris, în perioada...