Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Unilact nu mai produce lactate private label

Autor: Mircea Demetermiercuri, 8 februarie, 2017

Unilact, producătorul brânzeturilor De la Ferma şi Pachet de Acasă, a renunţat la producţia de lactate private label pentru reţele de magazine şi se concentrează pe brandurile proprii.

 

„Producţia de private label m-a ajutat să negociez în anu­­mite cazuri contracte per ansamblu cu key accounts (re­ţe­le internaţionale de magazine – n.red.). De obicei îţi comple­tezi ca­pacităţile libere cu marcă proprie. Noi am lucrat aproape la ca­pacitate maximă.

 

Dar nu am făcut mai mult de 5% din pro­ducţie mărci private“, a declarat Marius Bîcu, managing partner al Unilact Transilvania, companie cu afaceri de peste 16 mil. lei prezentă şi la export în ţări precum Italia, Franţa sau Germania.

 

Majoritatea producătorilor din industria alimentară lo­cală, chiar şi multinaţionalele,  produc mărci private, segment care a ajuns la circa 15% din consum. Sunt însă retaileri care negociază „la sânge“ şi cer producătorilor să realizeze şi private label pentru a lista în magazine brandurile proprii, informeaza ZfCorporate.

Agrobussines Șerban-Bacău, afaceri de peste 55 de milioane de euro
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 8 februarie 2017

Grupul de firme Şerban din judeţul Bacău, deţinut de antreprenorul român Nicolae Şerban, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 55,5 mil. euro, din care peste 70% din bus­sines este generat de com­pa­nia Inter­agro­ali­ment, cu activităţi în culti­varea ce­rea­lelor şi oleagi­noa­selor combinat cu creşterea...

Afacerile Sergiana au atins cota de 45 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 8 februarie 2017

Grupul Sergiana, din judeţul Braşov, condus de Tudor Neculoiu, a ajuns la afaceri de aproape 45 mil. euro în 2016 din producţia şi comercializarea preparatelor din carne, 65% din business fiind generat de Sergiana Prodimpex, fabrica de preparate din carne din Poiana Mărului. Grupul cultivă cereale pe 1.600 de hectare de teren agricol,...