Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Unitatea de procesare Welsh Country Foods se închide

Autor: Meat MIlkluni, 15 aprilie, 2013

Potrivit The Meat Site, Welsh Country Foods (WCF) este pe cale să închidă unitatea sa de procesare carne de miel situată pe insula Anglesey.

Vestea este dată în urma finalizării unui exercițiu de consultare de 90 de zile cu sindicatele și lucrătorii, care a început în luna ianuarie. Mișcarea de a închide fabrica a fost luată ca urmare a deciziei clientului său cheie, ASDA, de a muta afacerea sa cu carne proaspătă de miel la un furnizor alternativ.

Eddie Ennis, directorul unității de procesare Welsh Country Foods, a declarat: „Aceasta este o zi foarte tristă pentru toți cei implicați în WCF.

„Am căutat toate căile posibile pentru a evita această decizie extrem de regretabilă, dar, din păcate, nu am putut să identificăm o altă alternativă viabilă la închiderea unității de procesare.

„Am avut discutii ample cu un număr de părți interesate care și-au exprimat interesul de a cumpăra fabrica, dar din păcate, niciun acord a putut fi atins cu aceste părți prin care unitatea să își poată continua activitatea.

„Suntem pe deplin conștienți de impactul pe care această decizie îl va avea asupra economiei locale și a comunității locale din Anglesey, dar pierderea a clientului major înseamnă că nu mai există un viitor viabil pentru fabrică.”

Unitatea de procesare a fost achiziționată de VION Food Group în august 2008, când a achiziționat Grampian Country Food Group, formând parte a afacerii cu carne roșie a Grupului.

Welsh Country Foods are 310 angajați și a fost principala unitate de prelucrare carne de miel din Nordul Welsh-ului cu o capacitate de 640.000 de miei pe an.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...