Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Uniunea europeana a aprobat realizarea unei liste unice a aditivilor alimentari autorizati in spatiul comunitar

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Dupa cum informeaza Agroinfo, citand Agerpres, Uniunea Europeana a aprobat marti, 24 aprilie a.c., crearea unei liste unice a aditivilor alimentari autorizati in spatiul comunitar, masura prin care consumatorii si autoritatile nationale din domeniul sigurantei alimentare vor putea sa cunoasca si sa controleze mai bine aceste substante.

Expertii din Comitetul Permanent pentru Lantul Alimentar si Sanatatea Animala (SCoFCAH) au aprobat o propunere a executivului comunitar de a se stabili ce aditivi care potenteaza gustul alimentelor pot fi folositi in produsele alimentare.

Potrivit Comisiei, lista propusa va publicata pe Internet, iar odata cu aprobarea acesteia de Consiliul de Ministrii pentru Agricultura, producatorii din statele UE vor avea la dispozitie 6 luni pentru a se conforma noii reglementari. Dupa acest termen, toate substantele care nu se regasesc pe lista vor fi interzise.

Comitetul de experti ai UE a aprobat si crearea unei reglementari provizorii pentru aditivii alimentari artificiali folositi la fabricarea produselor comestibile, care vor fi autorizati intr-o etapa ulterioara.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Uniunea europeana a aprobat realizarea unei liste unice a aditivilor alimentari autorizati in spatiul comunitar

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Agroinfo, citand Agerpres, Uniunea Europeana a aprobat marti, 24 aprilie a.c., crearea unei liste unice a aditivilor alimentari autorizati in spatiul comunitar, masura prin care consumatorii si autoritatile nationale din domeniul sigurantei alimentare vor putea sa cunoasca si sa controleze mai bine aceste substante.

Expertii din Comitetul Permanent pentru Lantul Alimentar si Sanatatea Animala (SCoFCAH) au aprobat o propunere a executivului comunitar de a se stabili ce aditivi care potenteaza gustul alimentelor pot fi folositi in produsele alimentare.

Potrivit Comisiei, lista propusa va publicata pe Internet, iar odata cu aprobarea acesteia de Consiliul de Ministrii pentru Agricultura, producatorii din statele UE vor avea la dispozitie 6 luni pentru a se conforma noii reglementari. Dupa acest termen, toate substantele care nu se regasesc pe lista vor fi interzise.

Comitetul de experti ai UE a aprobat si crearea unei reglementari provizorii pentru aditivii alimentari artificiali folositi la fabricarea produselor comestibile, care vor fi autorizati intr-o etapa ulterioara.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...