Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Uniunea europeana voteaza legea cool

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia pentru Mediu si Protectia Consumatorului din Parlamentul European a votat in favoarea mentionarii obligatorii a tarii de origine pe produsele din carne din Comunitate (legea COOL).

Proiectul de lege si-a propus, inca de la inceput sa modernizeze, sa simplifice si sa clarifice regulile de etichetare ale tuturor produselor alimentare din UE. S-au facut schimbari minore la informatiile de baza ca numele firmei, lista de ingrediente a produsului, data de producere si expirare, dar s-a introdus, obligatoriu, lista de informatii nutritionale.

Parlamentul European a fost de acord cu introducerea obligativitatii listei de informatii nutritionale insa mentionarea continutului de fibre, proteine si grasimi ramane in continuare optional.

Noile reguli au fost aprobate in incercarea de asigura consumatorului o informare corecta. Mebrii Comisiei au insistat, de asemenea, ca ambalajul sa nu induca in eroare consumatorii; daca un ingredient a fost modificat, acel lucru trebuie mentionat clar pe eticheta si ambalaj.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...