Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Uniunea europeana voteaza legea cool

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia pentru Mediu si Protectia Consumatorului din Parlamentul European a votat in favoarea mentionarii obligatorii a tarii de origine pe produsele din carne din Comunitate (legea COOL).

Proiectul de lege si-a propus, inca de la inceput sa modernizeze, sa simplifice si sa clarifice regulile de etichetare ale tuturor produselor alimentare din UE. S-au facut schimbari minore la informatiile de baza ca numele firmei, lista de ingrediente a produsului, data de producere si expirare, dar s-a introdus, obligatoriu, lista de informatii nutritionale.

Parlamentul European a fost de acord cu introducerea obligativitatii listei de informatii nutritionale insa mentionarea continutului de fibre, proteine si grasimi ramane in continuare optional.

Noile reguli au fost aprobate in incercarea de asigura consumatorului o informare corecta. Mebrii Comisiei au insistat, de asemenea, ca ambalajul sa nu induca in eroare consumatorii; daca un ingredient a fost modificat, acel lucru trebuie mentionat clar pe eticheta si ambalaj.

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...

Prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2010
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Domnul Secretarul de Stat Alexandru Potor a participat la prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2020 în perioada 2017-2020.   Au mai fost prezenți la eveniment directorul general adjunct al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, Carmen Boteanu, experți din...