Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Uniunea europeana voteaza legea cool

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia pentru Mediu si Protectia Consumatorului din Parlamentul European a votat in favoarea mentionarii obligatorii a tarii de origine pe produsele din carne din Comunitate (legea COOL).

Proiectul de lege si-a propus, inca de la inceput sa modernizeze, sa simplifice si sa clarifice regulile de etichetare ale tuturor produselor alimentare din UE. S-au facut schimbari minore la informatiile de baza ca numele firmei, lista de ingrediente a produsului, data de producere si expirare, dar s-a introdus, obligatoriu, lista de informatii nutritionale.

Parlamentul European a fost de acord cu introducerea obligativitatii listei de informatii nutritionale insa mentionarea continutului de fibre, proteine si grasimi ramane in continuare optional.

Noile reguli au fost aprobate in incercarea de asigura consumatorului o informare corecta. Mebrii Comisiei au insistat, de asemenea, ca ambalajul sa nu induca in eroare consumatorii; daca un ingredient a fost modificat, acel lucru trebuie mentionat clar pe eticheta si ambalaj.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...