Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Uniunea europena: fara saramura in carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Uniunea Europeana intentioneaza, conform ziarului Cotidianul citand The Guardian, sa impuna producatorilor de preparate din carne mentionarea pe ambalaj a procentului de apa existent in carne, care depaseste 5%.

Carnea de porc contine 30% apa, iar prin injectarea cu solutie salina procentul de apa urca la 50%. Specialistii arata ca, la prepararea bacon-ului, sunt necesare 10 zile pentru sarare si alte 10 pentru uscarea carnii, metoda industriala impunand injectarea cu saramura a carnii si inghetarea (pentru feliere). Continutul major de apa nu permite felierea, decat dupa sararea, uscarea si inghetarea prealabila.

Producatorii protesteaza fata de initiativa UE, aratand ca o astfel de decizie va atinge buzunarul consumatorilor. Cu alte cuvinte, carnea fara sare nu va mai trage cantarul atat de mult, iar pretul produselor va creste. (TS)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...