Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Uniunea europena: fara saramura in carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Uniunea Europeana intentioneaza, conform ziarului Cotidianul citand The Guardian, sa impuna producatorilor de preparate din carne mentionarea pe ambalaj a procentului de apa existent in carne, care depaseste 5%.

Carnea de porc contine 30% apa, iar prin injectarea cu solutie salina procentul de apa urca la 50%. Specialistii arata ca, la prepararea bacon-ului, sunt necesare 10 zile pentru sarare si alte 10 pentru uscarea carnii, metoda industriala impunand injectarea cu saramura a carnii si inghetarea (pentru feliere). Continutul major de apa nu permite felierea, decat dupa sararea, uscarea si inghetarea prealabila.

Producatorii protesteaza fata de initiativa UE, aratand ca o astfel de decizie va atinge buzunarul consumatorilor. Cu alte cuvinte, carnea fara sare nu va mai trage cantarul atat de mult, iar pretul produselor va creste. (TS)

EDA, dezamăgită de limitarea Observatorului laptelui de către P.E.
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 23 mai 2018

Asociația Europeană a Producătorilor de Lactate (EDA) a declarat că regretă direcția adoptată de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European (COMAGRI) prin votul privind raportul deputatului Herbert Dorfmann, acela care susținea întărirea rolului Observatorului laptelui. În opoziție, însă, parlamentarii europeni au votat...

Top-ul lunii aprilie al vizibilității în online a mărcilor de carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 23 mai 2018

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii marcilor de carne si produse din carne, in online, pentru luna aprilie 2018.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai...