Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Uniunea europena: fara saramura in carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Uniunea Europeana intentioneaza, conform ziarului Cotidianul citand The Guardian, sa impuna producatorilor de preparate din carne mentionarea pe ambalaj a procentului de apa existent in carne, care depaseste 5%.

Carnea de porc contine 30% apa, iar prin injectarea cu solutie salina procentul de apa urca la 50%. Specialistii arata ca, la prepararea bacon-ului, sunt necesare 10 zile pentru sarare si alte 10 pentru uscarea carnii, metoda industriala impunand injectarea cu saramura a carnii si inghetarea (pentru feliere). Continutul major de apa nu permite felierea, decat dupa sararea, uscarea si inghetarea prealabila.

Producatorii protesteaza fata de initiativa UE, aratand ca o astfel de decizie va atinge buzunarul consumatorilor. Cu alte cuvinte, carnea fara sare nu va mai trage cantarul atat de mult, iar pretul produselor va creste. (TS)

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...