Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Uniunea europena: fara saramura in carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Uniunea Europeana intentioneaza, conform ziarului Cotidianul citand The Guardian, sa impuna producatorilor de preparate din carne mentionarea pe ambalaj a procentului de apa existent in carne, care depaseste 5%.

Carnea de porc contine 30% apa, iar prin injectarea cu solutie salina procentul de apa urca la 50%. Specialistii arata ca, la prepararea bacon-ului, sunt necesare 10 zile pentru sarare si alte 10 pentru uscarea carnii, metoda industriala impunand injectarea cu saramura a carnii si inghetarea (pentru feliere). Continutul major de apa nu permite felierea, decat dupa sararea, uscarea si inghetarea prealabila.

Producatorii protesteaza fata de initiativa UE, aratand ca o astfel de decizie va atinge buzunarul consumatorilor. Cu alte cuvinte, carnea fara sare nu va mai trage cantarul atat de mult, iar pretul produselor va creste. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...