Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Urmatorul pas in domeniul roboticii pentru industria alimentara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum relateaza Foodmanufacture.uk.co, o noua generatie de roboti care sunt capabili sa ia mostre din carne, ar putea aparea pe piata anul viitor, ca rezultat al unui proiect de cercetare de 1 milion de lire sterline.

Masinaria va permite procesatorilor sa testeze parametrii precum ph-ul, temperatura, grasimea din carcasa, culoarea carnii si valorile nutritionale, pe tot parcursul procesului de productie al carnii, sustine Andy McGowan, presedintele departamentului de dezvoltare al Centrului de Cercetare a Calitatii Carnii din Scotia. Dealtfel, parti din acest ansamblu robotic au fost folosite si testate in laboratoare.

Acest robot va ajuta firmele sa decida care carcase sunt de o buna calitate si care au nevoie de mai multa prelucrare, inca de la un stadiu incipient al procesului.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...