Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Urmatorul pas in domeniul roboticii pentru industria alimentara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum relateaza Foodmanufacture.uk.co, o noua generatie de roboti care sunt capabili sa ia mostre din carne, ar putea aparea pe piata anul viitor, ca rezultat al unui proiect de cercetare de 1 milion de lire sterline.

Masinaria va permite procesatorilor sa testeze parametrii precum ph-ul, temperatura, grasimea din carcasa, culoarea carnii si valorile nutritionale, pe tot parcursul procesului de productie al carnii, sustine Andy McGowan, presedintele departamentului de dezvoltare al Centrului de Cercetare a Calitatii Carnii din Scotia. Dealtfel, parti din acest ansamblu robotic au fost folosite si testate in laboratoare.

Acest robot va ajuta firmele sa decida care carcase sunt de o buna calitate si care au nevoie de mai multa prelucrare, inca de la un stadiu incipient al procesului.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...