Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Uscare cu ajutorul luminii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorii europeni isi pot testa un nou echipament care foloseste refractia luminii pentru a usca alimentele, potrivit oficialilor companiei americane MCD Technologies. Dezvoltatorul noului echipament a aratat ca principala caracteristica pentru tehnologia de concentrare si deshidratare este abilitatea de a pastra valoarea nutritionala, aroma, gustul si culoarea alimentelor in timpul uscarii.

Echipamentul functioneaza atat cu ajutorul luminii, cat si pe baza actiunii razelor infrarosii. Potrivit oficialilor, noua tehnologie de uscare rapida in atmosfera presurizata inhiba oxidarea produselor.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...