Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Usda a introdus noi reglementari pentru a controla contaminarea carnii de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Departamentul american al Agriculturii (USDA) a stabilit reguli noi pentru identificarea surselor de contaminare de pui E. Escherichia coli.

Noua abordare va permite agentiei identificarea mai rapida a sursele de raspandire a infectiilor, in catering. Anterior, agentia a inceput sa investigheze cazul exclusiv dupa primirea rezultatelor pozitive la testele pentru agenti patogeni alimentari, rezultate care pot necesita pana la cateva zile.

In prezent, serviciul de securitate si control al produselor alimentare (FSIS) al USDA va initia o ancheta, urmare a primului rezultat „preliminar pozitiv”, care indica o infectie a produsului cu E. Escherichia coli. Pe langa noile norme, se impun producatorilor de carne si de pasari de curte fermierilor si comerciantilori, transmiterea anticipata a planurilor pentru pregatirea retragerii produselor infestate, in termen de 24 de ore, informan d totodata autoritatile despre descoperirea de produse contaminate, precum si masurile de control privind posibila contaminare a carnii.

Protectia suplimentara ne va permite consumatorilor evite infectiile alimentare consolidand infrastructura sigurantei alimentelor, a declarat ministrul adjunct al Agriculturii, SUA, Elisabeth Hagen pentru Siguranta Alimentara. Luate impreuna, aceste masuri vor sa ne vor oferi mai multe instrumente pentru protectia produsele alimentare, astfel incat sa contribuie la imbunatatirea sanatatii consumatorilor nostri, a subliniat Elisabeth Hagen. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...