Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Usda a introdus noi reglementari pentru a controla contaminarea carnii de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Departamentul american al Agriculturii (USDA) a stabilit reguli noi pentru identificarea surselor de contaminare de pui E. Escherichia coli.

Noua abordare va permite agentiei identificarea mai rapida a sursele de raspandire a infectiilor, in catering. Anterior, agentia a inceput sa investigheze cazul exclusiv dupa primirea rezultatelor pozitive la testele pentru agenti patogeni alimentari, rezultate care pot necesita pana la cateva zile.

In prezent, serviciul de securitate si control al produselor alimentare (FSIS) al USDA va initia o ancheta, urmare a primului rezultat „preliminar pozitiv”, care indica o infectie a produsului cu E. Escherichia coli. Pe langa noile norme, se impun producatorilor de carne si de pasari de curte fermierilor si comerciantilori, transmiterea anticipata a planurilor pentru pregatirea retragerii produselor infestate, in termen de 24 de ore, informan d totodata autoritatile despre descoperirea de produse contaminate, precum si masurile de control privind posibila contaminare a carnii.

Protectia suplimentara ne va permite consumatorilor evite infectiile alimentare consolidand infrastructura sigurantei alimentelor, a declarat ministrul adjunct al Agriculturii, SUA, Elisabeth Hagen pentru Siguranta Alimentara. Luate impreuna, aceste masuri vor sa ne vor oferi mai multe instrumente pentru protectia produsele alimentare, astfel incat sa contribuie la imbunatatirea sanatatii consumatorilor nostri, a subliniat Elisabeth Hagen. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...