Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Usda a introdus noi reglementari pentru a controla contaminarea carnii de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Departamentul american al Agriculturii (USDA) a stabilit reguli noi pentru identificarea surselor de contaminare de pui E. Escherichia coli.

Noua abordare va permite agentiei identificarea mai rapida a sursele de raspandire a infectiilor, in catering. Anterior, agentia a inceput sa investigheze cazul exclusiv dupa primirea rezultatelor pozitive la testele pentru agenti patogeni alimentari, rezultate care pot necesita pana la cateva zile.

In prezent, serviciul de securitate si control al produselor alimentare (FSIS) al USDA va initia o ancheta, urmare a primului rezultat „preliminar pozitiv”, care indica o infectie a produsului cu E. Escherichia coli. Pe langa noile norme, se impun producatorilor de carne si de pasari de curte fermierilor si comerciantilori, transmiterea anticipata a planurilor pentru pregatirea retragerii produselor infestate, in termen de 24 de ore, informan d totodata autoritatile despre descoperirea de produse contaminate, precum si masurile de control privind posibila contaminare a carnii.

Protectia suplimentara ne va permite consumatorilor evite infectiile alimentare consolidand infrastructura sigurantei alimentelor, a declarat ministrul adjunct al Agriculturii, SUA, Elisabeth Hagen pentru Siguranta Alimentara. Luate impreuna, aceste masuri vor sa ne vor oferi mai multe instrumente pentru protectia produsele alimentare, astfel incat sa contribuie la imbunatatirea sanatatii consumatorilor nostri, a subliniat Elisabeth Hagen. (TS)

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....