Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Usda a introdus noi reglementari pentru a controla contaminarea carnii de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Departamentul american al Agriculturii (USDA) a stabilit reguli noi pentru identificarea surselor de contaminare de pui E. Escherichia coli.

Noua abordare va permite agentiei identificarea mai rapida a sursele de raspandire a infectiilor, in catering. Anterior, agentia a inceput sa investigheze cazul exclusiv dupa primirea rezultatelor pozitive la testele pentru agenti patogeni alimentari, rezultate care pot necesita pana la cateva zile.

In prezent, serviciul de securitate si control al produselor alimentare (FSIS) al USDA va initia o ancheta, urmare a primului rezultat „preliminar pozitiv”, care indica o infectie a produsului cu E. Escherichia coli. Pe langa noile norme, se impun producatorilor de carne si de pasari de curte fermierilor si comerciantilori, transmiterea anticipata a planurilor pentru pregatirea retragerii produselor infestate, in termen de 24 de ore, informan d totodata autoritatile despre descoperirea de produse contaminate, precum si masurile de control privind posibila contaminare a carnii.

Protectia suplimentara ne va permite consumatorilor evite infectiile alimentare consolidand infrastructura sigurantei alimentelor, a declarat ministrul adjunct al Agriculturii, SUA, Elisabeth Hagen pentru Siguranta Alimentara. Luate impreuna, aceste masuri vor sa ne vor oferi mai multe instrumente pentru protectia produsele alimentare, astfel incat sa contribuie la imbunatatirea sanatatii consumatorilor nostri, a subliniat Elisabeth Hagen. (TS)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...