Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Utilaje de mixare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Operatiune deosebit de importanta pe fluxul tehnologic de procesare a carnii, malaxarea presupune utilizarea unor echipamente robuste, economice, eficiente si de mare productivitate. Propunerile noastre s-au oprit asupra sistemelor furnizate de Ultrasource, o companie americana care are propriile operatiuni in Europa, echipamentele fiind construite conform standardelor Uniunii Europene.

KFM-220 si KFM-110

Utilaje destinate malaxarii carnii, KFM 220 si KFM 110 foloseste un sistem de racire cu bioxid de carbon.
In functie de cerere, fiecare echipament poate fi modificat de catre producator, conform specificatiilor clientului.
Fiecare dintre variante este prevazuta cu un dispersor de apa aflat sub control si sistem de vacuumare.
Motorul este astfel conceput incat sa furnizeze diferite miscari de malaxare, pentru evitarea continuitatii, viteza fiind, de asemenea, variabila, cu posibilitatea de control a acesteia.
Echipamentele dispun de un dispozitiv automat de incarcare/descarcare tip lift.

KFM-440 Reverse Action

Utilajul este conceput atat pentru malaxarea carnii, cat si pentru realizarea diferitelor mixuri de produse alimentare (panificatie, dressinguri, produse traditionale, produse din peste, produse din carne de pui, paste, alte produse).
KFM-440 Reverse Ation foloseste un sistem de racire cu bioxid de carbon.
In functie de cerere, poate fi modificat de catre producator, conform specificatiilor clientului.
Utilajul este prevazut cu un dispersor de apa aflat sub control si sistem de vacuumare.
Motorul este astfel conceput incat sa furnizeze diferite miscari de malaxare, pentru evitarea continuitatii, viteza fiind, de asemenea, variabila, cu posibilitatea de control a acesteia.
Suplimentar, fata de KFM 220 si KFM 110, miscarile de rotatie pot fi reversibile,
Echipamentul dispune de un dispozitiv automat de incarcare/descarcare tip lift.

AV 300, AV 600, AV 900

Extrem de versatile, masinile de malaxare AV 300, AV 600 si AV 900 pot fi utilizate atat pentru malaxarea carnii, cat si pentru productia de mixuri alimentare dintre cele mai variate, cum ar fi: vegetale, peste, panificatie, dulciuri, dressinguri, salate etc.

Construite integral din otel inoxidabil echipamentele din seria AV sunt concepute pentru a respecta cu strictete normele de sanitatie, curatarea lor fiind extrem de facila. Totodata, constructia robusta asigura o buna fiabilitate fiecarui echipament in parte.

Sistemele AV opereaza cu cate doua brate profilate in Z care se rotesc atat in sens primar, cat si revers. Cele doua brate cu profil Z asigura o excelenta malaxare a carnii, optimizand operatiunea la maximum, malaxarea producandu-se intr-un spatiu restrans si intr-un timp mult scurtat decat in cazul altor variante tehnologice.

Modelele incorporeaza facilitati de vacuumare, fapt care determina cresterea proprietatilor organoleptice ale produsului final, dar si conserva proprietatile de baza. Sistemele AV sunt construite in concordanta stricta cu normele si standardele privind siguranta alimentara prevazute de legislatia Uniunii Europene.

Operarea masinilor este deosebit de sigura, fiind prevazute cu buton de urgenta si mecanism de siguranta. Motorul este protejat impotriva loviturilor sau a suprasolicitarilor in exploatare. Sistemul AV 300 este operat manual, cu exceptia incarcarii si descarcarii de material, iar sistemele AV 600 si AV 900 sunt prevazute cu sisteme hidraulice de operare. Capacitatea de umplere este de 200 de litri. Fiecare dintre variante este utilat cu un timer-control, fapt care elimina supramalaxarea materialului, iar schimbarea sensului de malaxare se efectueaza automat.

Echipamentele au inglobate sisteme de control al dispersorului de apa si sisteme de racire cu bioxid de carbon. Computerul utilajelor este uploadat cu 90 de programe presetate de baza, existand posibilitatea combinarii acestora, conform necesitatilor. (Sursa: www.ultrasourceusa.com)

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de depozitare, precum și pentru a satisface cererile consumatorilor pentru alimente naturale, fără conservanți.   Siguranța...

Tetra Pak: Nouă formulă de calcul a dispersiei pulberilor în lactate
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Ce proprietăți ar trebui să aibe pulberile alimentare care trebuie dizolvate rapid și eficient într-un lichid și cum poate fi anticipat procesul? Acestea sunt aspecte de importanță majoră pentru mii de producători din întreaga lume, pentru care procesele mai eficiente pot aduce beneficii mari în ceea ce privește calitatea produselor,...