Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Utilaje noi pentru procesatori

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Masinile industriale de procesare a carnii devin tot mai eficiente, mai sigure si mai usor de utilizat, multumita inovatiilor recente din domeniul tehnologic. Astfel, sunt disponibile astazi caracteristici precum consumul redus de energie, controlul integral computerizat sau supravegherea automata a filtrelor. Dispozitivele moderne se dovedesc, totodata, usor de utilizat, reducand necesarul de personal. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai noi utilaje existente pe piata.

Fierastrau Mainca cu banda de 2930 mm
Noul model de fierastrau cu banda al companiei spaniole Mainca, BM-3000JV, construit in totalitate din otel inoxidabil, este destinat intreprinde­rilor mici si mijlocii din sectorul procesarii carnii.

Dispozitivul, cu o banda de lucru de 2930 mm, este ideal pentru taierea carnii proaspete de consistenta dura, cu oase sau inghetata. Designul lamelor garanteaza o taiere curata, eliminand aschiile de oase si reducand cu 50% pierderile de materie prima, fata de taierea manuala. Componentele mecanice sunt separate de suprafata de taiere, permitand o curatare usoara si rapida. Producatorul ofera, optional, un recipient pentru reziduuri, o masa de taiat mobila si un suport de inox.

Fierastraul, in greutate de 160 de kg, este echipat cu un motor de 230V si 50 Hz, care poate fi oprit in maximum 4 secunde, prin apasarea unui buton, ceea ce ii confera, alaturi de carcasa rigida, caracteristici moderne de siguranta.
|www.mainca.com|

Masinile de injectat carne Vakona
Producatorul german de utilaje Vakona propune o serie de modele de injectoare pentru produsele din carne si peste. Numarul lor variaza in functie de model, fiind cuprins intre 84 si 184. Utilajele se remarca prin designul ergonomic si prin controlul computerizat, o caracteristica importanta fiind ecranul sensibil la atingere.

Computerul poate stoca 99 de retete de saramura si permite selectarea vitezei si adancimii intepaturilor facute cu ace de inalta precizie. Astfel, fiecare ac poate realiza intre 5 si 60 de intepaturi pe minut, la adancimi cuprinse intre 40 si 220 de mm.

Masinile de injectat, cu o lungime medie de 2 m, sunt echipate cu o banda de lucru de 1.500-2.100 mm si pot procesa pana la 8.000 de kg de carne pe ora, in cazul modelelor destinate marilor producatori. Utilajele Vakona sunt dotate si cu un sistem de supraveghere electronica a filtrelor, reducand la minimum timpul necesar pentru intretinerea lor.
|www.vakona.com|

Utilaj pentru carnati Swopper – Alpina
Versatilitatea este caracteristica cea mai importanta a dispozitivului german Swopper, care poate fi folosit pentru producerea carnatilor de orice dimensiuni, finete si consistenta.

Lamele de taiere sunt dispuse pe 3 sau 4 planuri diferite, intr-un mod care permite maruntirea uniforma a oricaror tipuri de carne, fie ea si inghetata, si pot functiona cu 8 viteze distincte, de pana la 150 de m/s. Datorita proiectarii ergonomice, cutitele care au fost ascutite sau curatate pot fi repozitionate in mai putin de 5 minute, de catre o singura persoana.

Cuva de otel inoxidabil se poate roti cu 4 viteze. Curatarea cu apa este, de asemenea, facila, toate planurile fiind inclinate la 3 grade. Utilajul reuseste sa proceseze carne, muschi sau tendoane intr-o pasta fina, nemaifiind nevoie de utilizarea unui mixer sau a unei masini suplimentare de omogenizat. Produsul finit este de o calitate deosebita si, in plus, nu necesita adaosul de stabilizatori coloidali.
|www.hauenstein-gmbh.de|

Masina de modelat pasta de carne La Minerva C/E H-HR
Masina produce hamburgeri, medalioane, chiftele, batoane si forme speciale de diferite dimensiuni, putand fi alimentata cu diverse amestecuri de carne alba si rosie, ulei, cereale, branza, paine. Viteza poate fi setata intre 400 si 5.000 de rotatii pe minut. Cand functioneaza in modul “refrigerare”, utilajul mentine amestecul de carne la o temperatura scazuta, constanta, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Cantarirea pastei din cuva se face in mod continuu, garantand o dozare precisa. Utilajul este fabricat in Italia, din otel inoxidabil, masoara 8 metri in lungime si cantareste 60 de kilograme. Producatorul ofera, la cerere, facilitati precum distribuitorul de hartie de impachetat, vaporizatorul pentru carnea alba aderenta sau banda de lucru de lungime personalizata.
|www.laminerva.it|

Celula de fierbere si afumare Jet Smoke Ret – Kerres
Utilajul Kerres Jet Smoke Ret, cu generator de fum integrat, este produs in Germania si este destinat intreprinderilor mici. Datorita etanseizarii perfecte, nu exista niciun schimb de gaze cu exteriorul, respectandu-se astfel cele mai inalte standarde de protectie a mediului. Totodata, consumul de energie este scazut, incepand de la 63 de kw pentru 100 de kilograme de materie prima.

Celula poate functiona cu fum la rece si la cald, poate usca, praji, fermenta si matura produsele din carne. Procesul de productie este auto­matizat in totalitate, circuitul fumului in celula fiind precis stabilit, ceea ce reduce timpii de lucru si pierderile in greutate ale produselor din carne. In functie de model, capacitatea totala a celulei variaza intre 70 si 400 de kilograme, iar incalzirea este pe baza de gaz, ulei, abur sau electrica. Utilajul este dotat si cu un sistem de curatare a spumei rezultata in urma proceselor termice.
|www.kerres-smokeair.com|

Masina pentru dezosat picioare de pui Meyn
In urma cresterii, la nivel mondial, a cererii de carne de pui dezosata, compania olandeza Meyn a lansat recent un utilaj performant pentru dezosat picioare de pui, avand o capacitate de 3.000 de bucati pe ora. Conform producatorului, cifra este de neegalat pentru categoria dispozitivelor compacte.

Sistemul este deosebit de flexibil, procesand simultan picioare drepte si stangi, cu sau fara piele, cu greutatea cuprinsa intre 200 si 600 de grame. Se obtin, astfel, filete de pui intregi, de calitate superioara, valorificate ca atare sau folosite pentru o varietate de produse din carne.

Putinele operatiuni manuale sunt usor de invatat, usor de executat si mai putin solicitante pentru muschii si incheieturile personalului. Utilajul, in lungime de 8.100 mm, cantareste 3.500 de kg si consuma 0,1 m3 de apa pe ora.
|www.meyn.com|

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de depozitare, precum și pentru a satisface cererile consumatorilor pentru alimente naturale, fără conservanți.   Siguranța...

Tetra Pak: Nouă formulă de calcul a dispersiei pulberilor în lactate
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Ce proprietăți ar trebui să aibe pulberile alimentare care trebuie dizolvate rapid și eficient într-un lichid și cum poate fi anticipat procesul? Acestea sunt aspecte de importanță majoră pentru mii de producători din întreaga lume, pentru care procesele mai eficiente pot aduce beneficii mari în ceea ce privește calitatea produselor,...