Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Utilaje pentru procesarea pestelui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Procesarea pestelui este una dintre activitatile care, in ultima perioada, a inregistrat o oarecare stagnare, din cauza capacitatii oarecum limitate de acoperire a necesarului de materie prima. Cu toate acestea, in baza programelor de dezvoltare ale sectorului, o serie de importatori de peste si-au dezvoltat unitatile de prelucrare.
In sprijinul acestora, venim cu prezentarea unor utilaje fabricate de unul dintre cei mai renumiti producatori, compania Machinery AS, din Norvegia.

Masina de jupuit FDS 105

Utilajul functioneaza pe baza sistemului Trio, binecunoscut procesatorilor. Pielea este refrigerata in vederea unei jupuiri exacte si rapide. Cutitul rotativ are posibilitatea taierii fileurilor la adancimi prestabilite, urmand a fi preluate de un transportor cu banda. Separat, pielea este curatata de pe tambur.
Inghetarea pielii in timpul operatiunii de jupuire elimina orice presiune asupra fileurilor.
Cutitul este robust. Taieturile sunt precise. Costurile de intretinere sunt mici. Utilajul are un design compact, iar randamentul este crescut fata de modelele anterioare ale companiei. Lungimea transportorului poate fi adaptata potrivit specificatiilor de client.
(Sursa: www.seafoodtechnology.co.uk)
Masina de jupuit FDS 35
Masina de jupuit FDS 35 poate fi livrata in doua versiuni, fiind destinata procesarii de nivel industrial. Noul design este mult mai igienic, operarea echipamentului fiind mai usoara si mai igienica. Cutitul stabil asigura un randament sporit, cu adancimi precise si fara diviziuni neplacute ale fileurilor. FDS 35 este construit pe un cadru de inox. Toate piesele care vin in contact cu pestele sunt, de asemenea, fabricate din otel inoxidabil sau plastic de inalta calitate.
(Sursa: www.seafoodtechnology.co.uk)

Masina de jupuit FDS 55

Modelul FDS 55 este un utilaj imbunatatit, destinat procesarii de mare capacitate, realizat pe baza modelului Baader 212 cu mare viteza de filetare. Masina poate realiza pana la 300 de fileuri de peste pe minut, iar viteza bandei transportoare este de 0,8m/secunda.
FDS 55 prezinta avantaje clare, cum ar fi: cresterea productivitatii cu 5%, fiabilitate crescuta, igienizare facila, usurinta in operare, sistem modernizat de rulmenti pentru tambur. Utilajul poate fi echipat in functie de specificatiile clientului, cu motoare electrice sau hidraulice.
(Sursa: www.seafoodtechnology.co.uk)

Echipament de jupuire FDS 3000

Trio FDS 3000 sunt recunoscute drept cele mai bune echipamente destinate jupuirii si filetarii carnii moi sau congelate.
Pielea, chiar si cu grosimea neuniforma, este aplatizata la rece cu un cilindru, contrar fortei de apasare mecanica, rezultatul fiind un filet de o mai buna calitate si un randament crescut al masinii, fata de modelele anterioare.
(Sursa: www.seafoodtechnology.co.uk)

Echipament de jupuire FDS 1500

Echipament Trio FDS 1500, destinat jupuirii si filetarii pestilor mari, avand posibilitatea efectuarii unei jupuiri profunde, dar de mare precizie.
Jupuirea se efectueaza pe sistem DM, indepartand grasimea pestelui din zona de centru a fileului.
Utilajul este prevazut cu un tambur frigorific. Jupuirea se realizeaza cu un cutit rotativ cu banda, pielea fiind ulterior fragmentata si indepartata.
Adancimea de taiere poate fi usor reglata intre 0 si 25 mm.
(Sursa: www.seafoodtechnology.co.uk

Piese de schimb originale


Confruntata ani de zile cu problema contrafacerii pieselor de schimb, Machinery AS din Norvegia pune la dispozitia clientilor sai toate piesele de schimb necesare intretinerii echipamentelor, inclusive lame si raclete. Compania a calculat ca pretul pieselor de schimb contrafacute este de pana la 30% mai mic, dar durata de viata a acestora este de doua ori mai mica. Machinery AG are un sistem rapid de livrare si ofera in permanenta asistenta tehnica firmelor de procesare echipate cu utilaje din seria Trio FDS. (Sursa: www.seafoodtechnology.co.uk)

Comagrimpex B & B a devenit Partener al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 februarie 2018

Unul dintre cei mai prestigioși furnizori de tehnologie pentru industria de procesare a laptelui și pentru industria românească a băuturilor, în general, Comagrimpex B & B, partener al firmei Della Toffola Group din Italia, a devenit Patrener al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk, evenimentul central al anului 2018 care se va...

Celule de afumare pentru unități de procesare mici și medii
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 25 ianuarie 2018

Produsele din carne, afumate, sunt un deliciu pentru orice consumator dar și un motor de creștere al afacerii pentru procesatori. În această ediție, pentru exemplificare, am ca exemplificare câteva celule de afumare destinate procesatorilor mici și medii.   Celulă verticală de afumare Weston 30   Weston 30 este un...