Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Utile pe internet

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

www.cimie.com
Este site-ul celei mai mari expozitii pe industria carnii din China si, probabil, din intreaga lume: China International Meat Industry Exhibition. Manifestarea este organizata de International Meat Secretariat si China Meat Association si se desfasoara, anul acesta, intre 1 si 3 iunie la Beijing. Targul CIMIE se afla la a VI-a editie si se anunta a fi cu un numar in crestere de vizitatori si expozanti. Organizatorii promit ca participarea la acest targ va crea o relatie win-win intre furnizori si procesatori si va va pune in contact cu toate noutatile si particularitatile pietei chineze.

Daca doriti sa participati la aceasta expozitie, va puteti adresa Biroului de Promovare Comercial – Economica Beijing, telefon 0086/1065323315, fax 0086/1065325728, persoana de contact: Sorin TOADER, consilier economic (sorin.toader@roamb.link263.com).

www.onrc.ro
Site-ul Registrului Comertului reprezinta o incercare de transparenta a acestei institutii si vine cu o serie de informatii utile pentru oamenii de afaceri din Romania. Principalele butoane de pe aceasta pagina web sunt: Registrul Comertului, Reteaua ORC, Formulare, Taxe si Tarife, Formalitati, Statistici, Legislatie si, mai ales, Achizitii publice.

Registrul Comertului este organizat pe 2 niveluri:
• nivelul local, reprezentat de cele 42 de oficii teritoriale, organizate in subordinea Oficiului National al Registrului Comertului si care functioneaza pe langa fiecare tribunal.
• nivelul national, reprezentat de Oficiul National al Registrului Comertului, ce functioneaza in subordinea Ministerului Justitiei.

Mai mult, istoricul institutiei ne explica cum Re­gistrul Comertului a reaparut in peisajul economic romanesc dupa o absenta de 40 de ani, fiind infiintat in temeiul Legii nr. 26/1990, ca institutie specifica economiei de piata.

www.dce.gov.ro
Pagina de web a Directiei Generale Comert si Relatii Internationale explica obiectivul principal a acestei institutii care consta in elaborarea si indeplinirea politicii Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in domeniul comertului exterior, in conformitate cu Programul de Guvernare 2009-2012.

DCE fundamenteaza si promoveaza interesele economico-comerciale ale Romaniei in cadrul institutiilor comunitare abilitate prin actele constitutive ale Uniunii Europene pentru elaborarea politicii comerciale comune si desfasurarea de negocieri de liberalizare a comertului in cadru multilateral, desfasurate sub egida Organizatiei Mondiale de Comert, sau la nivel regional si bilateral.

De asemenea, DCE coordoneaza si urmareste respectarea implementarii politicii comerciale comunitare in Romania in conformitate cu reglementarile UE in domeniu, cu aplicabilitate directa in toate statele membre si cu Tratatul de aderare si asigura consultarea altor institutii guvernamentale si a mediului de afaceri cu privire la strategia, negocierile, pregatirea, adoptarea si aplicarea la nivel comunitar de masuri de politica comerciala comuna.

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

http://www.acbcr.ro/   Portalul Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România atinge şi dezbate, în principal, nevoia unei strategii naţionale pe termen lung, în acest domeniu, ineficienţa şi inconsecvenţa  unor măsuri de sprijin pentru agricultură şi adaptarea greoaie a fermierilor români la condiţiile...

InfoWeb-Ediția 23
Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

http://www.veterinarypharmacon.com/docs/507-Vet.drug-1-2010-6.pdf   Portalul aduce profesioniştilor din domeniul sanitar-veterinar un eficient Ghid de calcule uzuale pentru practicianul veterinar. Informaţiile vin în întâmpinarea celor interesaţi îndeosebi cu calcule uzuale în medicina veterinară. De corectitudinea acestor...