Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Utile pe internet

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

In acest numar al revistei Fabrica de Carne, am ales cateva site-uri cu informatii utile despre industria carnii si nu numai. Veti gasi pe aceste pagini web actualitati despre situatia industriei alimentare, noutati despre finantarea europeana in domeniu, precum si despre reprezentarea producatorilor romani de alimente la nivelul organizatiilor din cadrul UE.

www.romalimenta.ro
Federatia Patronala Romana din Industria Alimentara „ROMALIMENTA” isi propune armonizarea, reprezentarea si apararea intereselor societatilor producatoare din industria alimentara si a bauturilor si promovarea eticii comerciale in conditiile economiei de piata.
Condusa de Sorin Minea, actionarul majoritar al companiei Angst, Federatia este reprezentantul profesional al industriei alimentare si al bauturilor din Romania si are ca misiune dezvoltarea de actiuni care sa contribuie la intarirea, cresterea si succesul pe termen lung al membrilor sai. Romalimenta actioneaza pentru a asigura membrilor, prin legislatie, acorduri sau protocoale, inlaturarea barierelor artificiale din calea afacerilor, dezvoltarea acestora din urma, cresterea competitivitatii pe plan intern si international.

Federatia Romalimenta se preocupa continuu de consolidarea si dezvoltarea structurilor sale, de perfectionarea relatiilor si a conlucrarii cu membrii sai, de asigurarea unui climat favorabil desfasurarii relatiilor dintre membri, mediaza rezolvarea eventualelor neintelegeri intre acestia si militeaza pentru respectarea legalitatii, eticii profesionale si a normelor privind concurenta loiala in activitatea economica si in relatiile dintre membri.

www.eufinantare.info
Reprezentativ printre site-urile care ofera informatii despre posibilitatile de finantare europene www.eufinantare.info este structurat pe urmatoarele sectiuni: Instrumentele structurale, Agricultura, Regulamentele Fondurilor Structurale, Ghidul Fondurilor Europene, Politica Regionala, Fonduri Preaderare, Oportunitati de Finantare active.

In plus, site-ul isi propune sa adune cele mai noi informatii despre mersul proiectelor europene si despre progresele si problemele Romaniei in acest domeniu. www.eufinantare.info ofera si posibilitatea de a primi stirile saptamanale cele mai importante despre parcursul european al Romaniei si al altor tari membre sau aflate in stadiul preaderare, prin intermediul unui newsletter bine alcatuit.

www.fnpar.ro
Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania – F.N.P.A.R – a luat fiinta ca o concretizare a interesului general al asociatiilor patronale, cooperativelor, sindicatelor investitorilor si asociatiilor agricole de ramura de a reprezenta cat mai bine interesul national la nivelul Uniunii Europene, respectiv in cadrul COPA-COGECA. COPA (Comitetul Organizatiilor Profesionale Agricole din Uniunea Europeana) si COGECA (Confederatia Generala a Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeana) reprezinta interesele producatorilor agricoli si sectorului de aprovizionare si comercializare din industria agroalimentara europeana in proportie de 70%.

In prezent, Federatia are la nivelul COPA-COGECA un numar de 12 voturi, la fel ca Franta, Polonia, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie si este prezenta, prin intermediul membrilor sai, intr-un numar de 85 de grupuri consultative, de lucru si de experti. Obiectivul principal al FNPAR este preponderent concentrat pe reprezentarea, promovarea, sustinerea si apararea intereselor economice, tehnice si juridice ale membrilor care se pot realiza mai prompt si mai eficient prin intermediul F.N.P.A.R, in interesul desfasurarii unei activitati optime si cat mai profitabile.

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

http://www.acbcr.ro/   Portalul Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România atinge şi dezbate, în principal, nevoia unei strategii naţionale pe termen lung, în acest domeniu, ineficienţa şi inconsecvenţa  unor măsuri de sprijin pentru agricultură şi adaptarea greoaie a fermierilor români la condiţiile...

InfoWeb-Ediția 23
Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

http://www.veterinarypharmacon.com/docs/507-Vet.drug-1-2010-6.pdf   Portalul aduce profesioniştilor din domeniul sanitar-veterinar un eficient Ghid de calcule uzuale pentru practicianul veterinar. Informaţiile vin în întâmpinarea celor interesaţi îndeosebi cu calcule uzuale în medicina veterinară. De corectitudinea acestor...