Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Utilizarea de soia-OMG în nutriția puilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 26 februarie, 2014

Asociatia Crescatorilor de Pasari din Germania (ZDG) si-a retras declaratia data acum 14 ani de a folosi exclusiv boabe de soia naturale – nemodificate genetic – in furajele date pasarilor. Conform asociatiei, importurile de boabe de soia traditionale nu mai sunt fiablie, tinand cont de faptul ca Brazilia isi va reduce exportul de astfel de seminte cu 50% in acest an.

Germania este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pasare din UE, care foloseste anual peste 800.000 de tone de srot de soia doar pentru productia de nutreturi in aceasta industrie.

Tara a produs in anul 2013 peste 10% din totalul carnii de pasare produse in UE (12,5 milioane de tone). De asemenea, Germania este cel mai mare importator de soia din Uniune – tara a importat in anul 2013 circa 6,8 milioane de tone de boabe de soia, destinate productiei de furaje, ulei, biocombustibil etc. Fermele de pui si curcan folosesc anual peste 4 milioane de tone de furaje, a caror componenta proteica cheie este srotul de soia. (agrobroker.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...