Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Utilizarea făinii de pește în nutriția animalelor

Autor: Meat MIlkvineri, 4 iulie, 2014

Specialiștii atrag atenția fermierilor implicați în zootehnie că făina de pește care apare pe piață nu are aceeași rețetă de preparare. Există făină de pește preparată din peștele devenit impropriu pentru consumul omului și făină provenită din prelucrarea peștelui proaspăt.

Proteina din pește se descompune sub acțiunea enzimelor și a bacteriilor mult mai repede față de alte proteine animale, și din acest motiv apare și mirosul neplăcut care este dat de amoniac, compuși ai sulfului și alte substante rezultate prin descompunerea aminoacizilor. Mirosul pronuntat de pește este datorat și căldurii atunci când bacteriile de descompunere de pe suprafață și din interiorul peștelui devin foarte active. Pentru a evita acest fenomen peștele trebuie răcit urgent după pescuit, noteaza Agrointel.

SMD Animal Food a optat pentru o făină de peste cu 65% proteină pentru a putea pune la dispoziția fermierilor un produs de o calitate net superioară la un preț accesibil tuturor. Pentru a obține același procent de proteină în furajul combinat, o făină de pește cu 80% proteină ar fi implicat cheltuieli nejustificat de mari.

”Marele avantaj al acestei făini este tocmai absența mirosului puternic de pește care pe de o parte atestă calitatea superioara a materiei prime și prospețimea peștelui, iar pe de altă parte nu influențează mirosul cărnii și al ouălor care provin de la animalele și păsările hrănite cu făină de pește. O făină care miroase puternic a pește imprimă cărnii și ouălor un miros pestilențial atât de pronunțat incât și animalul viu miroase a pește. Nu se va consuma niciodată astfel de produse. Aveti grijă întotdeauna la calitatea furajelor. Un produs impropriu poate afecta sever ferma dumneavoastră”, spune Irina Iuliana Bunescu, medic primar veterinar.(Mai multe, pe www.agrointel.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...