Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vaccinări fictive și condamnări în Botoșani

Autor: Meat MIlkmiercuri, 25 iunie, 2014

Implicat in scandalul vaccinarilor fictive de acum sapte ani, medicul veterinar de la Manoleasa, Constantin Pinzariu, risca sa fie executat silit pentru sumele care trebuie sa le restituie Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA).

Condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, acesta a fost obligat prin sentinta si la plata catre DSVSA, in solidar cu fostul director economic al DSVSA, Dana Berheci, a sumei de 297.700 lei cu titlu de despagubiri civile, la aceasta suma adaugandu-se si dobanda legala, incepand cu luna iulie 2007, pana la recuperarea integrala a debitului. O parte din bani au fost achitati, insa intrucat au mai ramas de platit aproape 70.000 de euro, DSVSA a declansat operatiunile pentru recuperarea sumelor, conform sentintei judecatoresti. Constantin Pinzariu a contestat executarea la Judecatoria Botosani, dar actiunea i-a fost respinsa.

Afacerea s-a derulat in perioada 2005-2007, cand Constantin Pinzariu a primit nejustificat, din partea DSVSA, peste 700.000 de lei pentru vaccinari fictive la pasari si animale. (radioiasi.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...