Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vaci angus aduse de elvetieni la bacau

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Doi fermieri elvetieni care au o foarte mare experienta in cresterea vacilor din rasa Angus, au fost, recent, oaspetii proaspat infiintatei asociatii Angus-RO din Moldova, informeaza Ziarul de Bacau. Daniel Niklaus si Bernhardt Oetterli au venit sa prezinte fermierilor moldoveni ceea ce in Occident (si nu numai) este cunoscuta, de multa vreme, ca Regina carnii de vita.

Intilnirea a avut loc chiar intr-o ferma de vaci Angus, infiintata de Mihai Vlas la granita dintre comunele Baia si Fantana Mare (din judetul Suceava), iar scopul ei a fost ca participantii sa afle amanunte despre caracteristicile rasei, despre modul de crestere a animalelor, despre modul in care pot cumpara vitele Angus si despre cum vor putea valorifica animalele sau carnea lor.

Rasa Angus provine din nord-estul Scotiei, unde a fost dezvoltata de fermieri in secolul al XIX-lea, iar acum reprezinta circa 75% din efectivele de vaci crescute pentru carne. Daniel Niklaus se ocupa de cresterea vacilor din aceasta rasa de circa 35 de ani. Este membru al unei asociatii a crescatorilor de vaci Angus, veche de 70 de ani, iar de circa opt ani este vicepresedintele ei. A inceput cu inseminari artificiale, cu material genetic adus din SUA. (TS)

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....