Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vaci angus aduse de elvetieni la bacau

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Doi fermieri elvetieni care au o foarte mare experienta in cresterea vacilor din rasa Angus, au fost, recent, oaspetii proaspat infiintatei asociatii Angus-RO din Moldova, informeaza Ziarul de Bacau. Daniel Niklaus si Bernhardt Oetterli au venit sa prezinte fermierilor moldoveni ceea ce in Occident (si nu numai) este cunoscuta, de multa vreme, ca Regina carnii de vita.

Intilnirea a avut loc chiar intr-o ferma de vaci Angus, infiintata de Mihai Vlas la granita dintre comunele Baia si Fantana Mare (din judetul Suceava), iar scopul ei a fost ca participantii sa afle amanunte despre caracteristicile rasei, despre modul de crestere a animalelor, despre modul in care pot cumpara vitele Angus si despre cum vor putea valorifica animalele sau carnea lor.

Rasa Angus provine din nord-estul Scotiei, unde a fost dezvoltata de fermieri in secolul al XIX-lea, iar acum reprezinta circa 75% din efectivele de vaci crescute pentru carne. Daniel Niklaus se ocupa de cresterea vacilor din aceasta rasa de circa 35 de ani. Este membru al unei asociatii a crescatorilor de vaci Angus, veche de 70 de ani, iar de circa opt ani este vicepresedintele ei. A inceput cu inseminari artificiale, cu material genetic adus din SUA. (TS)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...