Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vaci angus aduse de elvetieni la bacau

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Doi fermieri elvetieni care au o foarte mare experienta in cresterea vacilor din rasa Angus, au fost, recent, oaspetii proaspat infiintatei asociatii Angus-RO din Moldova, informeaza Ziarul de Bacau. Daniel Niklaus si Bernhardt Oetterli au venit sa prezinte fermierilor moldoveni ceea ce in Occident (si nu numai) este cunoscuta, de multa vreme, ca Regina carnii de vita.

Intilnirea a avut loc chiar intr-o ferma de vaci Angus, infiintata de Mihai Vlas la granita dintre comunele Baia si Fantana Mare (din judetul Suceava), iar scopul ei a fost ca participantii sa afle amanunte despre caracteristicile rasei, despre modul de crestere a animalelor, despre modul in care pot cumpara vitele Angus si despre cum vor putea valorifica animalele sau carnea lor.

Rasa Angus provine din nord-estul Scotiei, unde a fost dezvoltata de fermieri in secolul al XIX-lea, iar acum reprezinta circa 75% din efectivele de vaci crescute pentru carne. Daniel Niklaus se ocupa de cresterea vacilor din aceasta rasa de circa 35 de ani. Este membru al unei asociatii a crescatorilor de vaci Angus, veche de 70 de ani, iar de circa opt ani este vicepresedintele ei. A inceput cu inseminari artificiale, cu material genetic adus din SUA. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...