Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vaci angus aduse de elvetieni la bacau

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Doi fermieri elvetieni care au o foarte mare experienta in cresterea vacilor din rasa Angus, au fost, recent, oaspetii proaspat infiintatei asociatii Angus-RO din Moldova, informeaza Ziarul de Bacau. Daniel Niklaus si Bernhardt Oetterli au venit sa prezinte fermierilor moldoveni ceea ce in Occident (si nu numai) este cunoscuta, de multa vreme, ca Regina carnii de vita.

Intilnirea a avut loc chiar intr-o ferma de vaci Angus, infiintata de Mihai Vlas la granita dintre comunele Baia si Fantana Mare (din judetul Suceava), iar scopul ei a fost ca participantii sa afle amanunte despre caracteristicile rasei, despre modul de crestere a animalelor, despre modul in care pot cumpara vitele Angus si despre cum vor putea valorifica animalele sau carnea lor.

Rasa Angus provine din nord-estul Scotiei, unde a fost dezvoltata de fermieri in secolul al XIX-lea, iar acum reprezinta circa 75% din efectivele de vaci crescute pentru carne. Daniel Niklaus se ocupa de cresterea vacilor din aceasta rasa de circa 35 de ani. Este membru al unei asociatii a crescatorilor de vaci Angus, veche de 70 de ani, iar de circa opt ani este vicepresedintele ei. A inceput cu inseminari artificiale, cu material genetic adus din SUA. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...