Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Valeriu Steriu: “Fără o abordare multisectorială a agriculturii, vom deveni o piaţă de desfacere mai mare decât astăzi”

Autor: Meat MIlkmarți, 16 iulie, 2013

Preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii, Valeriu Steriu, susţine, într-un interviu acordat Agenţiei Naţionale de Presă – AGERPRES, că nu vom putea avea producţii competitive în agricultură, fără o educaţie corespunzătoare a tinerilor de la ţară, fără o reformă funciară care să comaseze actuala agricultură fărâmiţată sau fără o întinerire a fermierilor.

Valeriu Steriu afirmă că unul dintre domeniile în care România a performat şi prin care este cunoscută în lume ca producător serios este cel al vinurilor, acesta fiind de altfel şi sectorul cel mai organizat în absorbţia de fonduri europene.

În opinia acestuia, România poate deveni o piaţă de desfacere mai mare decât astăzi dacă nu va avea o abordare multisectorială a agriculturii şi a industriei alimentare.

De asemenea, Valeriu Steriu consideră că brânza de Nasal, magiunul, laptele de bivoliţă, dar şi mâncările specifice ‘unice în Europa’ precum mâncarea de praz, tochitura sau piftia se află pe lista produselor româneşti preferate. (Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...

Valeriu Steriu: “Fără o abordare multisectorială a agriculturii, vom deveni o piaţă de desfacere mai mare decât astăzi”

Autor: marți, 16 iulie, 2013

Preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii, Valeriu Steriu, susţine, într-un interviu acordat Agenţiei Naţionale de Presă – AGERPRES, că nu vom putea avea producţii competitive în agricultură, fără o educaţie corespunzătoare a tinerilor de la ţară, fără o reformă funciară care să comaseze actuala agricultură fărâmiţată sau fără o întinerire a fermierilor.

Valeriu Steriu afirmă că unul dintre domeniile în care România a performat şi prin care este cunoscută în lume ca producător serios este cel al vinurilor, acesta fiind de altfel şi sectorul cel mai organizat în absorbţia de fonduri europene.

În opinia acestuia, România poate deveni o piaţă de desfacere mai mare decât astăzi dacă nu va avea o abordare multisectorială a agriculturii şi a industriei alimentare.

De asemenea, Valeriu Steriu consideră că brânza de Nasal, magiunul, laptele de bivoliţă, dar şi mâncările specifice ‘unice în Europa’ precum mâncarea de praz, tochitura sau piftia se află pe lista produselor româneşti preferate. (Agerpres)

Comisia Europeană trebuie să își dea acordul pentru noul PNDR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 22 ianuarie 2015

Comisia Europeană trebuie să își dea acordul pentru noul PNDR. Ca urmare, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală PNDR 2014-2020 ar putea fi demarat în luna martie 2015, doar în cazul în care, în perioada imediat următoare, Comisia Europeană va comunica acordul de principiu în baza unei adrese oficiale transmise de Ministerul...

România- locul 19 în privința prețului cărnii de tăuraș
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Conform Comisiei Europene, care citează surse Eurostat, România se clasează pe locul 19 în privința prețului cărnii de tăuraş şi de vită în carcasă. Carnea de tăuraş se vindea în medie cu 270 euro/100 kilograme iar cea de vacă la 204 euro/100 kilograme. “Preţurile s-au dus în jos şi la carne şi la lapte din cauza embargoului...

CE solicită opiniile fermierilor pentru vânzarea în comun a produselor agricole
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Comisia Europeană (CE) a demarat, în 15 ianuarie 2015, consultările pe tema proiectului privind vânzarea în comun de produse agricole, invitând părţile interesate să îşi prezinte observaţiile cu privire la noul proiect privind aplicarea normelor antitrust ale UE în sectorul agricol, informează un comunicat de presă al CE. Cele mai...

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...