Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Valeriu tabara: „avem acordul de principiu pentru a exporta in ue carne de porc”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Prezent in judetul Brasov, la inaugurarea unei fabrici de procesare din industria alimentara, domnul Valeriu Tabara, ministru al Agriculturii, a avut amabilitatea de a ne acorda un scurt interviu. Va prezentam mai jos raspunsurile domniei sale la intrebarile revistei noastre:

FDC: Domnule ministru, care sunt perspectivele Romaniei de a relua exporturile de carne de porc?

Valeriu Tabara: Dupa cum stiti, chiar de curand am fost la Bruxelles, acolo unde am avut discutii cu John Dali, Comisarul pentru sanatate si politici ale consumatorului, solicitand inca o data ridicarea interdictiei de export, pentru carnea de porc. Cu siguranta, exporturile vor fi reluate in curand. Deocamdata, am obtinut un acord tacit de ridicare a acestei interdictii. Insa, luni (azi, n.r.), voi merge din nou la Bruxelles si voi relua negocierile. Tot acolo, voi avea negocieri si cu Dacian Ciolos.

FDC: Ce alte teme de discutii veti mai aborda?
V.T.: Voi solicita acordul pentru a putea relua exportul in Turcia de ovine si bovine pentru carne. Dupa cum se stie, aceasta tara intampina unele dificultati la importul de animale din spatiul Uniunii Europene dar Romania doreste sa exploateze si aceasta piata. De aceea, voi solicita acordarea acceptului pentru a relua exporturile spre Turcia.

FDC: Va multumim (I.S.)

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...

8 finaliști la Arena Bucătarilor-Selgros 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) „Arena Bucătarilor”, cel mai important concurs național de artă culinară dedicat profesioniștilor gastronomiei și-a desemnat cei 8 finaliști, în urma semifinalelor regionale desfășurate pe 19 și 20 mai la București.   Actul final al celei de-a noua ediții a competiției de gătit deschisă bucătarilor...