Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Valeriu tabara: „avem acordul de principiu pentru a exporta in ue carne de porc”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Prezent in judetul Brasov, la inaugurarea unei fabrici de procesare din industria alimentara, domnul Valeriu Tabara, ministru al Agriculturii, a avut amabilitatea de a ne acorda un scurt interviu. Va prezentam mai jos raspunsurile domniei sale la intrebarile revistei noastre:

FDC: Domnule ministru, care sunt perspectivele Romaniei de a relua exporturile de carne de porc?

Valeriu Tabara: Dupa cum stiti, chiar de curand am fost la Bruxelles, acolo unde am avut discutii cu John Dali, Comisarul pentru sanatate si politici ale consumatorului, solicitand inca o data ridicarea interdictiei de export, pentru carnea de porc. Cu siguranta, exporturile vor fi reluate in curand. Deocamdata, am obtinut un acord tacit de ridicare a acestei interdictii. Insa, luni (azi, n.r.), voi merge din nou la Bruxelles si voi relua negocierile. Tot acolo, voi avea negocieri si cu Dacian Ciolos.

FDC: Ce alte teme de discutii veti mai aborda?
V.T.: Voi solicita acordul pentru a putea relua exportul in Turcia de ovine si bovine pentru carne. Dupa cum se stie, aceasta tara intampina unele dificultati la importul de animale din spatiul Uniunii Europene dar Romania doreste sa exploateze si aceasta piata. De aceea, voi solicita acordarea acceptului pentru a relua exporturile spre Turcia.

FDC: Va multumim (I.S.)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...