Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Valeriu tabara: „avem acordul de principiu pentru a exporta in ue carne de porc”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Prezent in judetul Brasov, la inaugurarea unei fabrici de procesare din industria alimentara, domnul Valeriu Tabara, ministru al Agriculturii, a avut amabilitatea de a ne acorda un scurt interviu. Va prezentam mai jos raspunsurile domniei sale la intrebarile revistei noastre:

FDC: Domnule ministru, care sunt perspectivele Romaniei de a relua exporturile de carne de porc?

Valeriu Tabara: Dupa cum stiti, chiar de curand am fost la Bruxelles, acolo unde am avut discutii cu John Dali, Comisarul pentru sanatate si politici ale consumatorului, solicitand inca o data ridicarea interdictiei de export, pentru carnea de porc. Cu siguranta, exporturile vor fi reluate in curand. Deocamdata, am obtinut un acord tacit de ridicare a acestei interdictii. Insa, luni (azi, n.r.), voi merge din nou la Bruxelles si voi relua negocierile. Tot acolo, voi avea negocieri si cu Dacian Ciolos.

FDC: Ce alte teme de discutii veti mai aborda?
V.T.: Voi solicita acordul pentru a putea relua exportul in Turcia de ovine si bovine pentru carne. Dupa cum se stie, aceasta tara intampina unele dificultati la importul de animale din spatiul Uniunii Europene dar Romania doreste sa exploateze si aceasta piata. De aceea, voi solicita acordarea acceptului pentru a relua exporturile spre Turcia.

FDC: Va multumim (I.S.)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...