Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Valeriu tabara: comunicarea comisiei privind pac este un raspuns competent si ferm la provocarile agriculturii din ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministru Valeriu Tabara apreciaza Comunicarea Comisiei privind Politica Agricola Comuna 2014 – 2020 ca fiind un raspuns competent si ferm la multitudinea de provocari la care agricultura si spatiul rural din statele membre UE trebuie sa faca fata, se arata intr-un comunicat al MADR.

Totodata, obiectivele si instrumentele mentionate in Comunicare incearca sa raspunda cat mai bine nevoi de integrare a specificului national in arhitectura politicii agricole comuna. Comunicarea Comisiei raspunde si Declaratiei comune a statelor din Grupul de la Visegrad, plus Romania si Bulgaria, semnata la Bratislava. Cum Romania are pentru prima data sansa sa se exprime ca stat membru cu drepturi depline in elaborarea PAC, Comunicarea sustinuta de Dacian Ciolos, Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, este considerata de Ministrul Tabara ca reprezentand un moment important ce trebuie sa marcheze inceputul unei actiuni coerente si concertate la nivelul institutiilor din Romania, a partenerilor din mediul privat agricol, precum si a altor actori din mediul rural.

In acest sens, restructurarea Pilonilor I si II, in vederea unei complementaritati mai mari intre masurile prevazute de acestia, este esentiala mai ales pentru Romania. Domnul Ministru Valeriu Tabara subliniaza faptul ca fermierii romani au nevoie de un sprijin direct consistent si pe viitor. Totodata, mentinerea diferentelor existente la nivelul platilor directe intre statele membre UE nu mai poate fi justificata, atat timp cat asemenea diferente afecteaza nivelul de competitivitate al produselor agricole pe piata unica. In plus, viitorul PAC trebuie sa aduca o mai mare responsabilizare asupra modului in care se cheltuiesc banii publici europeni, prin concentrarea platilor pe suprafata doar asupra terenurilor cultivate si a platilor din sectorul zootehnic, doar asupra animalelor existente in ferme, in anul pentru care se face plata.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...