Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Valeriu tabara: creste efectivul de ovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Citand, la Expozitia si bursa de ovine Turcana statistici si termeni meteo – agricoli, ministrul Agriculturii reaminteste ca seceta din aceasta toamna este specifica ultimilor opt-zece ani.

Valeriu Tabara rezerva momentul unui verdict asupra anului agricol, pentru lunile decembrie – ianuarie: Problema apare daca in perioada 1 octombrie – 1 aprilie nu vom avea apa. Ministrul considera decisiva rezerva acumulata in aceasta perioada, pentru recoltele de toamna si primavara.

Declaratia, facuta la bursa de ovine, organizata in Costesti – Hunedoara, a abordat si tema principala a intalnirii referitoare la evolutia substantiala in Romania , din ultimii ani, a sectorului ovinelor urmare a cererii pe pietele externe: politicile de sustinere si subventiile, asigurarea acestor bani la timp, si-au facut efectul prin cresterea efectivului de ovine.

Cu atat mai mult cu cat pe piata europeana, dar si in afara acesteia, exista o cerere foarte importanta de produse din sectorul ovin (…) ceea ce nu s-a prea valorificat in ultimii 20 de ani, dar exista o piata a carnii de ovina exceptionala, a mentionat Valeriu Tabara, citat de Mediafax. (TS)

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...