Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Valeriu tabara: creste efectivul de ovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Citand, la Expozitia si bursa de ovine Turcana statistici si termeni meteo – agricoli, ministrul Agriculturii reaminteste ca seceta din aceasta toamna este specifica ultimilor opt-zece ani.

Valeriu Tabara rezerva momentul unui verdict asupra anului agricol, pentru lunile decembrie – ianuarie: Problema apare daca in perioada 1 octombrie – 1 aprilie nu vom avea apa. Ministrul considera decisiva rezerva acumulata in aceasta perioada, pentru recoltele de toamna si primavara.

Declaratia, facuta la bursa de ovine, organizata in Costesti – Hunedoara, a abordat si tema principala a intalnirii referitoare la evolutia substantiala in Romania , din ultimii ani, a sectorului ovinelor urmare a cererii pe pietele externe: politicile de sustinere si subventiile, asigurarea acestor bani la timp, si-au facut efectul prin cresterea efectivului de ovine.

Cu atat mai mult cu cat pe piata europeana, dar si in afara acesteia, exista o cerere foarte importanta de produse din sectorul ovin (…) ceea ce nu s-a prea valorificat in ultimii 20 de ani, dar exista o piata a carnii de ovina exceptionala, a mentionat Valeriu Tabara, citat de Mediafax. (TS)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...