Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Valeriu tabara: creste efectivul de ovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Citand, la Expozitia si bursa de ovine Turcana statistici si termeni meteo – agricoli, ministrul Agriculturii reaminteste ca seceta din aceasta toamna este specifica ultimilor opt-zece ani.

Valeriu Tabara rezerva momentul unui verdict asupra anului agricol, pentru lunile decembrie – ianuarie: Problema apare daca in perioada 1 octombrie – 1 aprilie nu vom avea apa. Ministrul considera decisiva rezerva acumulata in aceasta perioada, pentru recoltele de toamna si primavara.

Declaratia, facuta la bursa de ovine, organizata in Costesti – Hunedoara, a abordat si tema principala a intalnirii referitoare la evolutia substantiala in Romania , din ultimii ani, a sectorului ovinelor urmare a cererii pe pietele externe: politicile de sustinere si subventiile, asigurarea acestor bani la timp, si-au facut efectul prin cresterea efectivului de ovine.

Cu atat mai mult cu cat pe piata europeana, dar si in afara acesteia, exista o cerere foarte importanta de produse din sectorul ovin (…) ceea ce nu s-a prea valorificat in ultimii 20 de ani, dar exista o piata a carnii de ovina exceptionala, a mentionat Valeriu Tabara, citat de Mediafax. (TS)

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...