Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Valeriu tabara motiveaza insorbtia fondurilor comunitare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-un interviu acordat ziarului Puterea, ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, isi exprima indoiala vis-à-vis de pregatirea agentilor implicati in derularea promovarii-evaluarii unor proiecte referitoare la cresterea animalelor si procesarea carnii.

Nivelul de absorbtie la aceasta data este de 16-17%. Sa nu uitam ca au trecut trei ani. Trebuie sa avem in vedere ca abia s-au format oamenii, poate ca de multe ori nici nu au inteles in totalitate acest proces de absorbtie si modul de desfasurare a campaniilor de promovare si mai ales de evaluare a unor proiecte.

De multe ori s-au schimbat regulile in timpul jocului. Acest lucru nu il voi mai admite. N-ar fi fost rau ca, pentru unele masuri, ministrul sa fi avut modele de proiecte sau proiecte modulare care sa fie aplicate chiar in dezvoltarea rurala, in functie de extensia localitatii si numarul de locuitori.

Aici este foarte important sa asiguram sursele de cofinantare. Din pacate, aceste surse de cofinantare nu au putut fi accesate., a declarat Valeriu Tabara.

Ministrul agriculturii infirma indreptarea spre bio, zootehnia biologica fiind undeva la 6%, in Uniunea Europeana. Acest tip de agrio-zootehnie ne este recomandata de agricultorii germani, fara sa stie ca subventia necesara acestui sistem depaseste capacitatea Guvernului de a o sustine. (TS)

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...

8 finaliști la Arena Bucătarilor-Selgros 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) „Arena Bucătarilor”, cel mai important concurs național de artă culinară dedicat profesioniștilor gastronomiei și-a desemnat cei 8 finaliști, în urma semifinalelor regionale desfășurate pe 19 și 20 mai la București.   Actul final al celei de-a noua ediții a competiției de gătit deschisă bucătarilor...