Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Valeriu tabara motiveaza insorbtia fondurilor comunitare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-un interviu acordat ziarului Puterea, ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, isi exprima indoiala vis-à-vis de pregatirea agentilor implicati in derularea promovarii-evaluarii unor proiecte referitoare la cresterea animalelor si procesarea carnii.

Nivelul de absorbtie la aceasta data este de 16-17%. Sa nu uitam ca au trecut trei ani. Trebuie sa avem in vedere ca abia s-au format oamenii, poate ca de multe ori nici nu au inteles in totalitate acest proces de absorbtie si modul de desfasurare a campaniilor de promovare si mai ales de evaluare a unor proiecte.

De multe ori s-au schimbat regulile in timpul jocului. Acest lucru nu il voi mai admite. N-ar fi fost rau ca, pentru unele masuri, ministrul sa fi avut modele de proiecte sau proiecte modulare care sa fie aplicate chiar in dezvoltarea rurala, in functie de extensia localitatii si numarul de locuitori.

Aici este foarte important sa asiguram sursele de cofinantare. Din pacate, aceste surse de cofinantare nu au putut fi accesate., a declarat Valeriu Tabara.

Ministrul agriculturii infirma indreptarea spre bio, zootehnia biologica fiind undeva la 6%, in Uniunea Europeana. Acest tip de agrio-zootehnie ne este recomandata de agricultorii germani, fara sa stie ca subventia necesara acestui sistem depaseste capacitatea Guvernului de a o sustine. (TS)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...