Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Valeriu tabara motiveaza insorbtia fondurilor comunitare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-un interviu acordat ziarului Puterea, ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, isi exprima indoiala vis-à-vis de pregatirea agentilor implicati in derularea promovarii-evaluarii unor proiecte referitoare la cresterea animalelor si procesarea carnii.

Nivelul de absorbtie la aceasta data este de 16-17%. Sa nu uitam ca au trecut trei ani. Trebuie sa avem in vedere ca abia s-au format oamenii, poate ca de multe ori nici nu au inteles in totalitate acest proces de absorbtie si modul de desfasurare a campaniilor de promovare si mai ales de evaluare a unor proiecte.

De multe ori s-au schimbat regulile in timpul jocului. Acest lucru nu il voi mai admite. N-ar fi fost rau ca, pentru unele masuri, ministrul sa fi avut modele de proiecte sau proiecte modulare care sa fie aplicate chiar in dezvoltarea rurala, in functie de extensia localitatii si numarul de locuitori.

Aici este foarte important sa asiguram sursele de cofinantare. Din pacate, aceste surse de cofinantare nu au putut fi accesate., a declarat Valeriu Tabara.

Ministrul agriculturii infirma indreptarea spre bio, zootehnia biologica fiind undeva la 6%, in Uniunea Europeana. Acest tip de agrio-zootehnie ne este recomandata de agricultorii germani, fara sa stie ca subventia necesara acestui sistem depaseste capacitatea Guvernului de a o sustine. (TS)

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...