Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Valeriu tabara: se vor reinfiinta abatoarele mici

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cadrul legislativ pentru infiintarea de abatoare mici exista, misiunea Ministerului Agriculturii fiind aceea de a gasi formele de sprijin pentru ca acestea sa se poata dezvolta, a declarat duminica ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, prezent la Targul Mare de Primavara de la Racasdia, anunta antenasatelor.ro.

Nu pot sa neg ca ar putea fi vorba si de o protectie a celor care detin un anumit monopol in zona preparatelor de carne si a abatorizarii, dar si de unele greseli greseli facute in 2005, cand au fost inchise peste 2.500 de asemenea unitati de procesare din domeniul carnii sau a laptelui, a afirmat Tabara.

Ministrul Agriculturii a precizat ca, de luna trecuta, Autoritatea Sanitara Veterinara a semnat ordinul de reinfiintare a acestor abatoare mici. Valeriu Tabara a dat asigurari ca, in viitoarele depuneri de proiecte, pe masurile avute in PNDR, se vor crea prioritatile si posibilitatile de dezvoltare a acestora, asa cum se doreste si crearea unui cadrul legislativ de functionare a unitatilor mici de prelucrare a laptelui.

„Daca discutam de valorificarea productiei micilor fermieri sau a unor zone izolate, asa cum este cazul unor zone montane, de exemplu, nu putem face acest lucru fara complementaritatea productiei din acele zone, respectiv, cu unitatile de procesare, care sunt prioritati absolute”, a subliniat Valeriu Tabara.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...