Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Valeriu tabara: se vor reinfiinta abatoarele mici

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cadrul legislativ pentru infiintarea de abatoare mici exista, misiunea Ministerului Agriculturii fiind aceea de a gasi formele de sprijin pentru ca acestea sa se poata dezvolta, a declarat duminica ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, prezent la Targul Mare de Primavara de la Racasdia, anunta antenasatelor.ro.

Nu pot sa neg ca ar putea fi vorba si de o protectie a celor care detin un anumit monopol in zona preparatelor de carne si a abatorizarii, dar si de unele greseli greseli facute in 2005, cand au fost inchise peste 2.500 de asemenea unitati de procesare din domeniul carnii sau a laptelui, a afirmat Tabara.

Ministrul Agriculturii a precizat ca, de luna trecuta, Autoritatea Sanitara Veterinara a semnat ordinul de reinfiintare a acestor abatoare mici. Valeriu Tabara a dat asigurari ca, in viitoarele depuneri de proiecte, pe masurile avute in PNDR, se vor crea prioritatile si posibilitatile de dezvoltare a acestora, asa cum se doreste si crearea unui cadrul legislativ de functionare a unitatilor mici de prelucrare a laptelui.

„Daca discutam de valorificarea productiei micilor fermieri sau a unor zone izolate, asa cum este cazul unor zone montane, de exemplu, nu putem face acest lucru fara complementaritatea productiei din acele zone, respectiv, cu unitatile de procesare, care sunt prioritati absolute”, a subliniat Valeriu Tabara.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...