Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Valeriu tabara: se vor reinfiinta abatoarele mici

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cadrul legislativ pentru infiintarea de abatoare mici exista, misiunea Ministerului Agriculturii fiind aceea de a gasi formele de sprijin pentru ca acestea sa se poata dezvolta, a declarat duminica ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, prezent la Targul Mare de Primavara de la Racasdia, anunta antenasatelor.ro.

Nu pot sa neg ca ar putea fi vorba si de o protectie a celor care detin un anumit monopol in zona preparatelor de carne si a abatorizarii, dar si de unele greseli greseli facute in 2005, cand au fost inchise peste 2.500 de asemenea unitati de procesare din domeniul carnii sau a laptelui, a afirmat Tabara.

Ministrul Agriculturii a precizat ca, de luna trecuta, Autoritatea Sanitara Veterinara a semnat ordinul de reinfiintare a acestor abatoare mici. Valeriu Tabara a dat asigurari ca, in viitoarele depuneri de proiecte, pe masurile avute in PNDR, se vor crea prioritatile si posibilitatile de dezvoltare a acestora, asa cum se doreste si crearea unui cadrul legislativ de functionare a unitatilor mici de prelucrare a laptelui.

„Daca discutam de valorificarea productiei micilor fermieri sau a unor zone izolate, asa cum este cazul unor zone montane, de exemplu, nu putem face acest lucru fara complementaritatea productiei din acele zone, respectiv, cu unitatile de procesare, care sunt prioritati absolute”, a subliniat Valeriu Tabara.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...