Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Valeriu tabara: vom acorda ubventii si pentru cresterea vacilor de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, le-a transmis crescatorilor de animale prezenti sambata la inaugurarea unui targ in orasul Zlatna, ca din acest an se va acorda si subventie pentru cresterea vacilor de carne, in zonele defavorizate.

„Va spun ca in perspectiva imediata, in 2-3 ani carnea de bovina va fi intr-o piata si o cerere exceptionala”, le-a spus ministrul Valeriu Tabara fermierilor, subliniind ca in prezent in Romania „este un deficit mare de carne si se importa”.

„De ce sa importam cand putem produce? De ce sa importam atunci cand putem produce o carne de calitate pe pasunile care, iata, au fost invadate de spini si de porumbari si de macesi si de tot ceea ce-i mai rau. Zone intregi de pasune de deal si de munte sunt nefolosite”, a spus Tabara, care a adaugat ca sunt circa 4 milioane de hectare de astfel de terenuri.

Ministrul a precizat ca sunt bani, existand un surplus comparativ cu anul trecut. „In acest an, cu acest surplus, anul trecut am avut 22.000.000 de euro, acum avem 38.000.000 de euro, am mers pe carne la vita si orez, de pilda, pentru ca orezul il avem tot pe zone defavorizate si este un potential exceptional”, a spus Tabara.

Intrebat de jurnalisti ce procent din aceasta suma, de 38.000.000 de euro, ar reveni pentru aceasta subventie, ministrul Agriculturii a raspuns ca nu poate sa spuna exact, dar a precizat ca „este nominalizarea transmisa la Bruxelles, banii ii avem si o sa vedem chiar repartitia exacta”.

De aceasta subventie ar urma sa beneficieze cei care „detin taurasi de carne, rasa pura sau metis sau cei care isi ingrasa sau tin animale de carne pe care le au ca si partea secundara atunci cand se face selectia animalelor pentru lapte”, a spus ministrul.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...