Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Valeriu tabara: vom acorda ubventii si pentru cresterea vacilor de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, le-a transmis crescatorilor de animale prezenti sambata la inaugurarea unui targ in orasul Zlatna, ca din acest an se va acorda si subventie pentru cresterea vacilor de carne, in zonele defavorizate.

„Va spun ca in perspectiva imediata, in 2-3 ani carnea de bovina va fi intr-o piata si o cerere exceptionala”, le-a spus ministrul Valeriu Tabara fermierilor, subliniind ca in prezent in Romania „este un deficit mare de carne si se importa”.

„De ce sa importam cand putem produce? De ce sa importam atunci cand putem produce o carne de calitate pe pasunile care, iata, au fost invadate de spini si de porumbari si de macesi si de tot ceea ce-i mai rau. Zone intregi de pasune de deal si de munte sunt nefolosite”, a spus Tabara, care a adaugat ca sunt circa 4 milioane de hectare de astfel de terenuri.

Ministrul a precizat ca sunt bani, existand un surplus comparativ cu anul trecut. „In acest an, cu acest surplus, anul trecut am avut 22.000.000 de euro, acum avem 38.000.000 de euro, am mers pe carne la vita si orez, de pilda, pentru ca orezul il avem tot pe zone defavorizate si este un potential exceptional”, a spus Tabara.

Intrebat de jurnalisti ce procent din aceasta suma, de 38.000.000 de euro, ar reveni pentru aceasta subventie, ministrul Agriculturii a raspuns ca nu poate sa spuna exact, dar a precizat ca „este nominalizarea transmisa la Bruxelles, banii ii avem si o sa vedem chiar repartitia exacta”.

De aceasta subventie ar urma sa beneficieze cei care „detin taurasi de carne, rasa pura sau metis sau cei care isi ingrasa sau tin animale de carne pe care le au ca si partea secundara atunci cand se face selectia animalelor pentru lapte”, a spus ministrul.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...