Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Valeriu tabara: zootehnia a fost o stea a indagra 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Valeriu Tabara, a declarat ca se bucura ca zootehnia a fost o stea a editiei din acest an a INDAGRA. Afirmatia a fost facuta vineri, in cadrul conferintei „Ziua Zootehniei”, organizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) in cadrul expozitiei internationale de echipamente si produse din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei – INDAGRA 2011.

Potrivit sefului Agriculturii, cresterea animalelor este la fel de importanta pentru agricultura unei tari precum sunt culturile de grau, porumb sau floarea soarelui, subliniind ca zootehnia este unul din sectoarele care pot aduce faima agriculturii romanesti.

Un alt aspect prezentat de ministrul Valeriu Tabara este acela ca fermierii crescatori de animale din Romania trebuie sa isi promoveze produsele si sa faca performanta in primul rand in tara. In continuare, oficialul MADR a remarcat necesitatea unei bune colaborari intre ANARZ, asociatiile de crescatori de animale si ANSVSA.

Performanta in zootehnia romaneasca nu se poate realiza cu material biologic importat, fiind necesara dezvoltarea sectorului de selectie si ameliorare prin creearea unitatilor specializate din care fermierii sa poata cumpara animale performante si bine adaptate la conditiile pedo-climatice din Romania. Se impune in acest sens o mai buna gestionare si administrare a surselor genetice nationale, a afirmat ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale.

Manifestarea Ziua Zootehniei a reunit specialisti din cadrul MADR si ai Agentiei Nationale pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (ANARZ), precum si reprezentanti ai crescatorilor de bovine, ovine, caprine, pasari si alti experti in domeniu.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...