Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Valeriu tabara: zootehnia a fost o stea a indagra 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Valeriu Tabara, a declarat ca se bucura ca zootehnia a fost o stea a editiei din acest an a INDAGRA. Afirmatia a fost facuta vineri, in cadrul conferintei „Ziua Zootehniei”, organizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) in cadrul expozitiei internationale de echipamente si produse din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei – INDAGRA 2011.

Potrivit sefului Agriculturii, cresterea animalelor este la fel de importanta pentru agricultura unei tari precum sunt culturile de grau, porumb sau floarea soarelui, subliniind ca zootehnia este unul din sectoarele care pot aduce faima agriculturii romanesti.

Un alt aspect prezentat de ministrul Valeriu Tabara este acela ca fermierii crescatori de animale din Romania trebuie sa isi promoveze produsele si sa faca performanta in primul rand in tara. In continuare, oficialul MADR a remarcat necesitatea unei bune colaborari intre ANARZ, asociatiile de crescatori de animale si ANSVSA.

Performanta in zootehnia romaneasca nu se poate realiza cu material biologic importat, fiind necesara dezvoltarea sectorului de selectie si ameliorare prin creearea unitatilor specializate din care fermierii sa poata cumpara animale performante si bine adaptate la conditiile pedo-climatice din Romania. Se impune in acest sens o mai buna gestionare si administrare a surselor genetice nationale, a afirmat ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale.

Manifestarea Ziua Zootehniei a reunit specialisti din cadrul MADR si ai Agentiei Nationale pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (ANARZ), precum si reprezentanti ai crescatorilor de bovine, ovine, caprine, pasari si alti experti in domeniu.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...