Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Valeriu tabara: zootehnia a fost o stea a indagra 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Valeriu Tabara, a declarat ca se bucura ca zootehnia a fost o stea a editiei din acest an a INDAGRA. Afirmatia a fost facuta vineri, in cadrul conferintei „Ziua Zootehniei”, organizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) in cadrul expozitiei internationale de echipamente si produse din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei – INDAGRA 2011.

Potrivit sefului Agriculturii, cresterea animalelor este la fel de importanta pentru agricultura unei tari precum sunt culturile de grau, porumb sau floarea soarelui, subliniind ca zootehnia este unul din sectoarele care pot aduce faima agriculturii romanesti.

Un alt aspect prezentat de ministrul Valeriu Tabara este acela ca fermierii crescatori de animale din Romania trebuie sa isi promoveze produsele si sa faca performanta in primul rand in tara. In continuare, oficialul MADR a remarcat necesitatea unei bune colaborari intre ANARZ, asociatiile de crescatori de animale si ANSVSA.

Performanta in zootehnia romaneasca nu se poate realiza cu material biologic importat, fiind necesara dezvoltarea sectorului de selectie si ameliorare prin creearea unitatilor specializate din care fermierii sa poata cumpara animale performante si bine adaptate la conditiile pedo-climatice din Romania. Se impune in acest sens o mai buna gestionare si administrare a surselor genetice nationale, a afirmat ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale.

Manifestarea Ziua Zootehniei a reunit specialisti din cadrul MADR si ai Agentiei Nationale pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (ANARZ), precum si reprezentanti ai crescatorilor de bovine, ovine, caprine, pasari si alti experti in domeniu.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...