Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vama, spatiul unde puii sunt opriti din zbor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La Nadlag sau Bors, vamesii au introdus in cotidian confiscarea TIR-urilor cu carne de pui. De la inceputul anului, politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au oprit trecerea frontierei pentru contraventii si infractiuni savirsite de traficanti romani sau straini.

La cele doua puncte de frontiera au fost depistate, conform City News, mai multe autovehicule de mare capacitate, venite din vestul Uniunii Europene, dar care uitasera sa descarce la destinatie tone de marfa lipsite de documente insotitoare sau TIR-uri intrate pe teritoriul Romaniei fara marfa si plecate spre Vest incarcate cu carne de pui.

De curand, politistii SIF si vamesii celor doua puncte au catalogat confiscarea a 21 tone de carcase de pui (plecate din Polonia spre Olanda, dar deviate spre o firma din Ilfov, fara sediu social) cea mai mare captura a anului 2011. N-a fost sa fie; in urma cu trei zile, alt TIR cu carne de pui a fost confiscat de politistii de frontiera, la limita judetului Arad, inainte ca zburatoarele sa treaca spre Ungaria, fara forme legale.

Conform organelor de control, carnea de pui este cea mai traficata dintre produsele acestui sector alimentar. Fireste, nu contine colesterol. (TS)

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a avertizat că dezbaterea și votul în Parlament au determinat o ”vânătoare de vrăjitoare”,...

A avut loc a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 octombrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, a organizat în perioada 11-12 octombrie 2018, la Gura Humorului cea de-a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER (GLL), cu tematica: Infrastructură socială și cooperare - sM 19.3.   La eveniment au participat experți...