Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vama, spatiul unde puii sunt opriti din zbor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La Nadlag sau Bors, vamesii au introdus in cotidian confiscarea TIR-urilor cu carne de pui. De la inceputul anului, politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au oprit trecerea frontierei pentru contraventii si infractiuni savirsite de traficanti romani sau straini.

La cele doua puncte de frontiera au fost depistate, conform City News, mai multe autovehicule de mare capacitate, venite din vestul Uniunii Europene, dar care uitasera sa descarce la destinatie tone de marfa lipsite de documente insotitoare sau TIR-uri intrate pe teritoriul Romaniei fara marfa si plecate spre Vest incarcate cu carne de pui.

De curand, politistii SIF si vamesii celor doua puncte au catalogat confiscarea a 21 tone de carcase de pui (plecate din Polonia spre Olanda, dar deviate spre o firma din Ilfov, fara sediu social) cea mai mare captura a anului 2011. N-a fost sa fie; in urma cu trei zile, alt TIR cu carne de pui a fost confiscat de politistii de frontiera, la limita judetului Arad, inainte ca zburatoarele sa treaca spre Ungaria, fara forme legale.

Conform organelor de control, carnea de pui este cea mai traficata dintre produsele acestui sector alimentar. Fireste, nu contine colesterol. (TS)

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...