Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vânzarea produselor agricole fără atestat-amenzi de 10.000 de lei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 26 februarie, 2014

(Agerpres) Valorificarea produselor agricole proprii de către persoanele fizice care nu dețin atestat de producător valabil, respectiv carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol care nu sunt produse în ferma proprie ar putea fi pedepsită cu amendă de până 15.000 lei.

Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol. Acesta a avut raport de admitere cu amendamente.

“Se interzice vânzarea produselor cumpărate de la terțe persoane în baza carnetului de comercializare. (…) Desfășurarea activităților de valorificare a produselor agricole proprii și de exercitare a comerțului cu aceste produse de către persoanele fizice care nu dețin atestat de producător valabil, respectiv carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol valabil, și care nu sunt produse în ferma proprie cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei”, se arată în amendamentele admise de Comisia pentru agricultură din Senat.

Un alt amendament adoptat spune că vânzarea unor produse agricole altele decât cele din producție proprie, în baza carnetului de comercializare eliberat, se pedepsește cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

“Valabilitatea atestatului de producător este de un an calendaristic de la data emiterii și se vizează semestrial, prin aplicarea ștampilei și semnăturii primarului. Atestatul de producător se eliberează de către primar în termen de 5 zile lucrătoare de la data solicitării, cu avizul consultativ al structurilor asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultură, după caz, constituite potrivit legii și organizate la nivel local și județean, care se înregistrează la primăriile comunelor, orașelor, municipiilor sau a sectoarelor municipiului București și nominalizează cel puțin un reprezentant în acest scop”, se mai arată în amendamente.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...